Рецепт класичного салату «Цезар»

Один із найпопулярніших салатів у світі

Сьогодні ми приготуємо один із найпопулярніших салатів у світі, який можна знайти в меню практично кожного ресторану — класичний «Цезар». Його люблять і діти, і дорослі, а готується він досить швидко, що робить його незамінною стравою, якщо до вас раптово приїхали гості.

Інгредієнти:

Для салату:

4 яйця 

1 зубчик часнику

оливкова олія

2 скибочки фермерського хліба

1 великий салат ромен

стружка тертого пармезану

Для соусу «Цезар»:

2 свіжих яєчних жовтки

40 г тертого пармезану

сік половини лимона

1 ч.л. вустерського соусу

20 г анчоусної пасти (за бажанням)

9 мл оливкової олії

Готуємо: 

Доведіть каструлю з водою до кипіння. Варіть яйця протягом 9 хвилин, потім занурте їх у миску з холодною водою.

Очистить і подрібніть зубчик часнику. На сковороді розігрійте трохи оливкової олії та обсмажте часник.

Наріжте кубиками хліб і підрум`яньте його на сковороді. Відставте в сторону.

Вимийте листя салату, потім розділіть салат між тарілками. При необхідності подрібніть його на шматочки.

Очистить яйця і розріжте їх на четвертинки. Розкладіть четвертинки яєць на тарілці. 

Приготуйте соус: змішайте в мисці всі інгредієнти, крім оливкової олії. Влийте олію, збиваючи до утворення емульсії. Щедро полийте соусом кожну тарілку. 

Перед подачею посипте хлібними грінками та стружкою пармезану. 

Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали