Сьогодні ми приготуємо один із найпопулярніших салатів у світі, який можна знайти в меню практично кожного ресторану — класичний «Цезар». Його люблять і діти, і дорослі, а готується він досить швидко, що робить його незамінною стравою, якщо до вас раптово приїхали гості.
Інгредієнти:
Для салату:
4 яйця
1 зубчик часнику
оливкова олія
2 скибочки фермерського хліба
1 великий салат ромен
стружка тертого пармезану
Для соусу «Цезар»:
2 свіжих яєчних жовтки
40 г тертого пармезану
сік половини лимона
1 ч.л. вустерського соусу
20 г анчоусної пасти (за бажанням)
9 мл оливкової олії
Готуємо:
Доведіть каструлю з водою до кипіння. Варіть яйця протягом 9 хвилин, потім занурте їх у миску з холодною водою.
Очистить і подрібніть зубчик часнику. На сковороді розігрійте трохи оливкової олії та обсмажте часник.
Наріжте кубиками хліб і підрум`яньте його на сковороді. Відставте в сторону.
Вимийте листя салату, потім розділіть салат між тарілками. При необхідності подрібніть його на шматочки.
Очистить яйця і розріжте їх на четвертинки. Розкладіть четвертинки яєць на тарілці.
Приготуйте соус: змішайте в мисці всі інгредієнти, крім оливкової олії. Влийте олію, збиваючи до утворення емульсії. Щедро полийте соусом кожну тарілку.
Перед подачею посипте хлібними грінками та стружкою пармезану.