«Запіканка з макаронів — найпростіше, що тільки можна придумати. При цьому це напрочуд смачно. Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами, додаючи туди улюблені овочі чи м`ясо. Можна готувати її з томатним соусом або вершковим, а можна використати бешамель. Я вирішив не вигадувати нічого складного і приготувати запіканку з макаронів із беконом, вершками, пармезаном та ароматною зеленню чебрецю», — каже Євген Клопотенко.
Запіканка з макаронів із беконом: покроковий рецепт
Інгредієнти
250 г макаронів (тальятелле)
100 г бекону (сирого або копченого)
100 мл вершків (33% жирності)
30 г пармезану (тертого)
4 гілочки чебрецю
за смаком сіль і перець
Проста запіканка з макаронів із беконом: покроковий рецепт
Макарони відваріть у підсоленій воді на 2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Бекон обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб увібрався жир, а потім поріжте на невеликі шматочки.
Змішайте в мисці макарони, бекон, дрібно посічені гілочки чебрецю, вершки та більше половини тертого пармезану. Добре перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком.
Викладіть суміш у форму для запікання, посипте залишками тертого сиру і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин або до утворення золотистої скориночки. Запіканка дуже смачна в гарячому вигляді.