Рецепт дня: проста запіканка з макаронів із беконом

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Запіканка з макаронів — найпростіше, що тільки можна придумати. При цьому це напрочуд смачно. Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами, додаючи туди улюблені овочі чи м`ясо. Можна готувати її з томатним соусом або вершковим, а можна використати бешамель. Я вирішив не вигадувати нічого складного і приготувати запіканку з макаронів із беконом, вершками, пармезаном та ароматною зеленню чебрецю», — каже Євген Клопотенко.

Запіканка з макаронів із беконом: покроковий рецепт

Інгредієнти

250 г макаронів (тальятелле)

100 г бекону (сирого або копченого)

100 мл вершків (33% жирності)

30 г пармезану (тертого)

4 гілочки чебрецю

за смаком сіль і перець

Проста запіканка з макаронів із беконом: покроковий рецепт

Макарони відваріть у підсоленій воді на 2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Бекон обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб увібрався жир, а потім поріжте на невеликі шматочки.

Змішайте в мисці макарони, бекон, дрібно посічені гілочки чебрецю, вершки та більше половини тертого пармезану. Добре перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком.

Викладіть суміш у форму для запікання, посипте залишками тертого сиру і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин або до утворення золотистої скориночки. Запіканка дуже смачна в гарячому вигляді.

 

Реклама

Популярные материалы

Як виглядає наймодніша пара взуття зими


Які порушення в шлунково-кишковому тракті впливають на красу та...


З чим носити светр із високим коміром цієї зими


Читайте також
Популярні матеріали