Рецепт дня: проста запіканка з макаронів із беконом

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Запіканка з макаронів — найпростіше, що тільки можна придумати. При цьому це напрочуд смачно. Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами, додаючи туди улюблені овочі чи м`ясо. Можна готувати її з томатним соусом або вершковим, а можна використати бешамель. Я вирішив не вигадувати нічого складного і приготувати запіканку з макаронів із беконом, вершками, пармезаном та ароматною зеленню чебрецю», — каже Євген Клопотенко.

Запіканка з макаронів із беконом: покроковий рецепт

Інгредієнти

250 г макаронів (тальятелле)

100 г бекону (сирого або копченого)

100 мл вершків (33% жирності)

30 г пармезану (тертого)

4 гілочки чебрецю

за смаком сіль і перець

Проста запіканка з макаронів із беконом: покроковий рецепт

Макарони відваріть у підсоленій воді на 2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Бекон обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб увібрався жир, а потім поріжте на невеликі шматочки.

Змішайте в мисці макарони, бекон, дрібно посічені гілочки чебрецю, вершки та більше половини тертого пармезану. Добре перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком.

Викладіть суміш у форму для запікання, посипте залишками тертого сиру і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин або до утворення золотистої скориночки. Запіканка дуже смачна в гарячому вигляді.

 

Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали