Смачне пісочне печиво різних форм і розмірів — найулюбленіший десерт родом із дитинства. Взимку рецепти печива стають особливо актуальними: що може бути краще, ніж ароматний чай чи какао, разом із улюбленим печивом? Сьогодні готуємо пісочне печиво з варенням у вигляді зірочок за рецептом екоактивістки, засновниці компанії Glossary Organic Products і екофонду Glossary Foundation Анастасії Цибуляк.
Час підготовки — 30 хв
Час приготування — 10 хв
Інгредієнти, на 12 штук:
125 г безлактозного маргарину
60 г цукрової пудри + трохи для посипання
70 г рисового борошна
дрібка солі
125 г пшеничного борошна
Вишневе варення
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 160 °C.
Збийте маргарин і цукор до утворення піни (не менше хвилини), потім додайте рисове борошно і сіль і знову збийте. Додайте пшеничне борошно й повільно перемішайте, поки не перетвориться на розсипчасте тісто. (На даному етапі воно має розвалюватися, не панікуйте!).
Накрийте два листи пергаментом для випічки або пергаментним папером. Розкотіть тісто до товщини 3 мм.
Використовуйте ніж у формі зірки, щоб вирізати якомога більше печива. Потім з обрізків зберіть кулю, розкотіть її і знову виріжте зірки. Продовжуйте, доки все тісто не буде витрачено. Потім за допомогою ножа у формі зірки меншого розміру виріжте вікна з половини печива і обережно видаліть серединки.
Викладіть усі фігурки на лист. Випікайте в духовці 10-12 хв, цілі зірочки повинні знаходитися на верхньому листі, а зірочки з «віконцями» на нижньому. Не дайте їм підрум`янитися — вони повинні залишатися досить блідими (ви можете перевірити нижню частину зірочок, щоб переконатися, що вони пропеклися). Зніміть усі печива і помістіть їх на решітку, що охолоджує.
Коли печиво повністю охолоне, налийте по 1 ч. л. варення на кожну зірочку і розподіліть ножем по краях. Помістіть одну з віконних зірочок зверху і при бажанні посипте трохи цукровою пудрою.