Пісний перекус: паста з насіння гарбуза

Швидкий рецепт для Великого посту

«Насіння гарбуза — це суперфуд. В ньому є 9 вітамінів і 7 мінералів. Найбільш цінним насіння є завдяки високому вмісту цинку. Регулярне вживання цього насіння позитивно впливає на стан шкіри, волосся та нігтів. Також, цинк є необхідний для нормального функціонування репродуктивної системи чоловіків. Потреба цинку в чоловіків є набагато більша, ніж у жінок (Згідно National Research Council становить 15 мг — 200 г насіння гарбуза, для жінок — 10 мг). До того ж, гарбузове насіння очолило список продуктів, що покращують настрій та позитивно впливають на нервову систему», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.

постный завтракInstagram: @hanna_veganna

Тому, робимо пасту з цього супер продукту!⠀

Інгредієнти:

100 г насіння гарбуза

30 г сушених помідорів (сухих чи в олії)

1 зубчик часнику

2 ст.л. лимонного соку

2 ст.л. олії

2 ст.л. води

Спеції: 1 ч.л. чабру / орегано, сіль, перець.

Приготування:

Насіння легко підсмажити на сухій пательні.

Помідори й часник нарізати на менші шматочки, помісти блендер, додати всі інші компоненти та змолоти до однорідної маси.⠀

Паста виходить дуже смачна, має насичений смак. Можна використовувати, як намазку на хліб або ж як соус до макаронів чи каш.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали