«Пиріг на основі вівсяних пластівців — дуже проста, але смачна випічка, в приготуванні якої я не використовував пшеничне борошно. Готується такий пиріг максимально швидко і дуже легко, тому можна готувати його разом із дітьми. Додавайте хрусткі горіхи, ягоди на ваш розсуд і просто насолоджуйтеся неймовірним смаком!» — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати вівсяний пиріг
Інгредієнти:
420 мл молока
2 яйця
100 г меду
50 г вершкового масла (або олії) + для змащування форми
1 банан
250 г вівсяних пластівців
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. кориці меленої
1 ч. л. цукру ванільного
150-200 г заморожених ягід (або свіжих, асорті)
100 г волоських горіхів
1 дрібка солі
Вівсяний пиріг: покроковий рецепт
У мисочку висипте 250 г вівсяних пластівців і додайте до них 50 г м`якого вершкового масла і 100 г меду.
Потім додайте 1 ч. л. розпушувача і 2 яйця, по 1 ч. л. кориці та ванільного цукру, дрібку солі.
Банан (1 шт.) розімніть виделкою в пюре і додайте до загальної маси.
Порубайте ножем або розімніть долонями 100 г волоських горіхів до бажаного розміру. Додайте до тіста і перемішайте.
Додайте до загальної маси 420 мл молока і добре перемішайте.
Половину ягід додайте в тісто і акуратно перемішайте, щоб не пошкодити цілісність ягід. Залиште масу на 20 хвилин, щоб вівсяні пластівці розбухнули.
Форму для випікання рясно змастіть вершковим маслом або олією (можна спочатку вистелити форму пергаментом). Акуратно розподіліть тісто формою і додайте другу половину міксу ягід. Злегка втисніть їх у тісто, щоб вони не пригорали під час випікання. Поставте у духовку з температурою 180 градусів на 35-40 хвилин. Готовність пирога визначайте дерев`яною шпажкою. Готовий остиглий пиріг перед подачею за бажанням посипте цукровою пудрою. Подавайте з медом або згущеним молоком.