Простий рецепт «Київського торта» вдома

Готуємо легендарний десерт із українським блогером Яною Станішевською

«Це — домашній варіант Київського торта, а замініть горіх на обсмажений фундук і буде грильяжний.  У порівнянні з класичним — цей дуже легко», — запевняє Яна.

Для коржів нам знадобиться:

6 білків

300 гр кешью

300 гр цукрової пудри

1,5 лож ложки оцту

простий торт рецептДля крему:

6 жовтків

175 мл молока

250 гр вершкового масла

200 гр цукрової пудри

І трохи какао в кінці для темного кольору крему.

Спосіб приготування торта:

Починаємо з коржів: збиваємо білки  і додаємо (в 3-4 прийоми і цукрову пудру, збиваємо ще хвилину

Горіхи подрібнюємо в блендері і потроху вводимо вже лопаткою в білкову масу. Все добре перемішали і викладаємо у 2 роз`ємні форми. Випікаємо при 180*С  коржі на режимі конвекція 30 хвилин.

Поки печуться коржі, робимо крем.

Молоко підігріваємо з цукровою пудрою до кипіння. Жовтки починаємо збивати, і, коли вони починають біліти, вводимо тоненьким струмком (продовжуючи збивати) гаряче молоко. Чому тоненьким — щоб жовтки не згорнулися від тепла. Збиваємо міксером ще цю масу хвилини зо три.

Потім ставимо цю масу на маленький вогонь і доводимо до кипіння весь час (безперервно!) помішуючи. Знімемо з вогню та збиваємо міксером ще 2 хвилини. Вийде у нас яєчний сироп, залишаємо охолонути.

Коли коржі спеклися, дістаємо їх охолонути і вони в цей момент стануть хрумкішими.

Якщо яєчний сироп охолонув, продовжуємо робити крем. Збиваємо вершкове масло і потроху вводимо яєчний сироп. Білий крем готовий. Відкладаємо половину, а до другої додаємо какао і трохи збиваємо знову. Темний крем також готовий.

Збираємо торт. Коржі промазуємо щедро білим кремом, а боки та верх темним. Прикрашаємо як душі завгодно.

 


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали