«Це — домашній варіант Київського торта, а замініть горіх на обсмажений фундук і буде грильяжний. У порівнянні з класичним — цей дуже легко», — запевняє Яна.
Для коржів нам знадобиться:
6 білків
300 гр кешью
300 гр цукрової пудри
1,5 лож ложки оцту
Для крему:
6 жовтків
175 мл молока
250 гр вершкового масла
200 гр цукрової пудри
І трохи какао в кінці для темного кольору крему.
Спосіб приготування торта:
Починаємо з коржів: збиваємо білки і додаємо (в 3-4 прийоми і цукрову пудру, збиваємо ще хвилину
Горіхи подрібнюємо в блендері і потроху вводимо вже лопаткою в білкову масу. Все добре перемішали і викладаємо у 2 роз`ємні форми. Випікаємо при 180*С коржі на режимі конвекція 30 хвилин.
Поки печуться коржі, робимо крем.
Молоко підігріваємо з цукровою пудрою до кипіння. Жовтки починаємо збивати, і, коли вони починають біліти, вводимо тоненьким струмком (продовжуючи збивати) гаряче молоко. Чому тоненьким — щоб жовтки не згорнулися від тепла. Збиваємо міксером ще цю масу хвилини зо три.
Потім ставимо цю масу на маленький вогонь і доводимо до кипіння весь час (безперервно!) помішуючи. Знімемо з вогню та збиваємо міксером ще 2 хвилини. Вийде у нас яєчний сироп, залишаємо охолонути.
Коли коржі спеклися, дістаємо їх охолонути і вони в цей момент стануть хрумкішими.
Якщо яєчний сироп охолонув, продовжуємо робити крем. Збиваємо вершкове масло і потроху вводимо яєчний сироп. Білий крем готовий. Відкладаємо половину, а до другої додаємо какао і трохи збиваємо знову. Темний крем також готовий.
Збираємо торт. Коржі промазуємо щедро білим кремом, а боки та верх темним. Прикрашаємо як душі завгодно.