«Розкриваю секрет не тільки легких в приготуванні булочок, а й домашньої макової начинки», — ділиться українська фудблогерка Яна Гордуновська.
Для тіста:
•300 г борошна
•130 мл молока
•1 яйце
•2 ст.л. цукру
•дрібка солі
•2 ч.л. сухих дріжджів
•30 г вершкового масла
Для начинки:
•100 г маку
•200 мл молока
•по бажаною ваніль
•цукор
Просіюємо борошно, додаємо молоко кімнатної температури, цукор, дрібку солі, яйце. Все гарно розмішуємо та додаємо дріжджі, вимішуємо. Після чого додаємо розтоплене вершкове масло та знову вимішуємо тісто. Накриваємо та ставимо на 30 хвилин в тепле місце.
Мак заливаємо молоком, додаємо по бажанню ваніль та варимо на маленькому вогні до повного випарування молока.
Перебиваємо в блендері з цукром (в мене пішло 2 ст.л).
Присипаємо поверхню та скалку борошном, і розкатуємо тісто. Начинку розподіляємо рівним шаром по тісту та скручуємо в рулет з широкої сторони, щоб він вийшов в довжину. Нарізаємо. В мене виходить 6 булочок і 2 маленькі краєчки.
Змащуємо яйцем.
Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Слідкуйте за своєю духовкою, доведіть булочки до золотавої шкоринки.