Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» – це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли. Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс – його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.
Інгредієнти на 6-8 порцій:
3 яйця;
180 г цукру;
300 г жирних вершків (мін 30% жирності);
600 г полуниць;
Цедра та сік лайма
Спосіб приготування:
1. Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці. Поставити миску на кастрюлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води. Збивати міксером на високій швидкості протягом 8ми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом 5ти хвилин.
2. Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
Похожие материалы:
3. Полуниці перетерти блендером з соком лайму, додати пюре до нашого майбутнього морозива. Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в данному випадку я перемішана не до кінця - хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками. Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на констстенцію.
4. Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі - силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.
5. Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати. Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням)