Сьогодні ми приготуємо дуже смачну та надзвичайно просту пасту з куркою, зеленим горошком та песто з кеш`ю. Для вегетаріанської версії замість курки використовуйте тофу.
Готуємо пасту
Інгредієнти:
Для пасти:
400 г курячої грудки
1 ст.л. вершкового масла
сік з 1 лимона
600 г лінгвіні
150-200 г свіжого горошку
кілька листків руколи
3 гілочки свіжого базиліка
10 г тертого пармезану
сіль, перець
Для песто:
зелені верхівки одного пучка моркви
60 г смажених горіхів кеш`ю
60 г пармезану
сіль і перець
оливкова олія
Приготування:
Розтопіть вершкове масло на сковороді та додайте курку, нарізану шматочками по 4-5 см. Посоліть, додайте лимонний сік і злегка підрум`яньте. Відставити в сторону.
Приготуйте песто. Вимийте та крупно наріжте листя від моркви, змішайте з горіхами кеш`ю та пармезаном. Посолити і поперчити. Поступово вливайте оливкову олію, поки не досягнете бажаної консистенції.
Довести до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Опустити лінгвіні на час, вказаний на упаковці (приблизно 3 хвилини). Збережіть 1 склянку води для варіння, злийте воду з макаронів і висипте їх у каструлю з куркою.
Додайте в сковороду песто та воду і перемішайте. Всипати сирий горошок і знову перемішати. Посипати руколою, подрібненим базиліком і пармезаном. Посоліть та поперчіть, якщо потрібно, і подавайте до столу.
По матеріалам elle.fr