Паста болоньєзе з селерою: простий рецепт

Готуємо з Євгеном Клопотенко

«Паста болоньєзе — один з найпоширеніших варіантів італійської пасти. А ще болоньєзе — це назва м`ясної заправки, з якої вона готується. Основа заправки — яловичий або телячий фарш, томати, цибуля та часник. Напевно, немає якогось канонічного рецепту приготування цієї страви, тому можна трохи пофантазувати, чим я й зайнявся. Я вирішив приготувати пасту болоньєзе з червоною цибулею та стеблом селери, яка робить смак цієї пасти ще більш вишуканим», — каже Євген Клопотенко.

Паста болоньєзе з селерою: покроковий рецепт

інгредієнти

250 г Макаронів (черепашки)

200 г Яловичини (фарш)

1 томат (середнього розміру)

1 ч. л. Томатної пасти

50 г Цибуля червона

1 шт. Селера (стебло)

1 ст. л. Оливкова олія

1 зубчик часнику

за смаком Сіль та перець


Паста болоньєзе з селерою: покроковий рецепт

Розігрійте сковорідку з оливковою олією і обсмажте подрібнений зубчик часнику протягом 30 секунд, додайте порізане невеликими шматочками стебло селери і дрібно порізану червону цибулю, обсмажте ще 1 хвилину. Додайте на сковорідку фарш і смажте, поки він стане коричневим. Додайте томатну пасту та томати, порізані середнім кубиком. Посоліть і поперчіть до смаку. Продовжуйте гасити на середньому вогні 2 хвилини, потім відставте вбік.

Макарони відваріть до готовності згідно з інструкцією на етикетці. Готові макарони дістаньте шумівкою та перекладіть у сковорідку із заправкою та поставте її на середній вогонь. Додайте в сковорідку кілька столових ложок води, в якій варилися макарони та розігрійте протягом 1-2 хвилин. Подавайте, прикрасивши листям селери. За бажанням ви можете доповнити пасту тертим пармезаном.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали