Освіжаємося в +30: рецепт лимонаду з базиліком, апельсином і лимоном

Напій на всі випадки життя

«Незалежно від того, дорослий ви чи дитина, одне можна сказати точно: лимонади люблять усі. А літо — найбільш сприятливий час, аби втамувати спрагу цим смачним напоєм. Сьогодні будемо готувати домашній лимонад з апельсином, лимоном та базиліком.

Рецепт чудовий ще й тим, що такий лимонад можна приготувати не лише влітку, а практично увесь рік. Якщо не знайдеться листка базиліку, можна замінити його, наприклад, м’ятою. Адже цитрусові продаються у магазинах і взимку. Тож приготувати такий лимонад доречно і на дитяче свято, і на пікнік із друзями, і просто вдома у спекотний  день», — радить Євген Клопотенко.

Що треба знати про лимонад з апельсином та лимоном

Аби ваш апельсиновий лимонад з лимоном та базиліком вдався якнайкраще, потрібно дотримуватися деяких правил. По-перше, беріть для приготування стиглі цитрусові. Але при цьому вони не мають бути м’якими чи з пошкодженою шкіркою. По-друге, дуже важливо якомога ретельніше помити апельсин та лимон перед початком приготування, адже для сиропу ми будемо використовувати й шкірку — так лимонад буде більш насиченим на смак і ароматнішим. По-третє, для приготування сиропу ми беремо звичайну чисту воду. А от коли ви вже будете розводити сироп, можна використовувати як звичайну, так і газовану столову воду. Обирайте, як вам більше до вподоби та смакуйте!

Як приготувати лимонад з апельсином і базиліком

Інгредієнти:

1 лимон

1 апельсин

5 гілочок базиліку

200 г цукру або меду

2 л води

Лимонад з базиліком, лимоном та апельсином: покроковий рецепт

Ретельно вимийте лимон та апельсин. Розріжте цитрусові навпіл та по половині лимона й апельсина поки відкладіть. Інші дві половини разом зі шкіркою наріжте довільними шматочками та викладіть у чашу блендера. Перебийте до стану пюре.

Перекладіть перебиті цитрусові у каструлю та долийте 500 мл води. Додайте 200 г цукру або таку ж кількість меду, перемішайте та доведіть на середньому вогні до кипіння.

Дайте сиропу прокипіти 5 хвилин, тоді зніміть з вогню і дайте охолонути. Коли сироп буде вже не дуже гарячий, накрийте кришкою та дайте настоятися 2 години.

Коли мине час, процідіть суміш через сито з дрібними отворами або через кілька шарів марлі, ретельно відіжміть залишки. Долийте до сиропу ще 1,5 л води, що залишилася.

Половинки цитрусових, які ми відклали на початку, наріжте кружальцями та додайте до лимонаду. Вимийте 5 гілочок базиліку та відділіть листочки.

Подавайте цитрусовий лимонад разом із листочками базиліку та льодом, якщо хочете отримати більш холодний напій.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали