«Ігристі вина і шампанське — найбільш новорічні напої. Мені захотілося трохи урізноманітнити традиційний варіант, і я вирішив, що потрібно додати до шампанського якихось цитрусових. Я зупинив свій вибір на грейпфруті, його невелика терпкість відмінно поєднується з ігристими винами і освіжає смак. Спробуйте і ви урізноманітнити класичний напій, вам обов’язково сподобається», — обіцяє Євген Клопотенко.
Як приготувати шампанське з грейпфрутом
Інгредієнти:
1 пляшка вина (ігристе чи шампанське, брют або напівсолодке залежно від уподобань)
2 грейпфрути
лід до смаку
Шампанське з грейпфрутом: покроковий рецепт
Грейпфрути (2 шт.) помийте, розріжте навпіл і вичавіть з них сік. Можна вичавлювати руками або скористатися пресом для цитрусових.
Розлийте сік грейпфрута по келихах. Сік повинен займати приблизно 1/3 келиха. Але ви можете самостійно регулювати співвідношення соку та ігристого вина.
Долийте в келихи із соком ігристе вино. Прикрасьте коктейль кружечками грейпфрута. За бажанням можна додати кубики льоду.