Неймовірно смачні крученики по-волинськи

Готуємо за рецептами української фудблогерки Олени Сагун

«Це м’ясні рулетики з начинкою з тушкованої капусти. Для страви можна використовувати яловичину, телятину, свинину (я обрала саме її). Якщо хочете курятину або індичку, впевнена, це також буде смачно.

Капусту можна потушкувати свіжу, додаючи до неї оцет у процесі приготування (щоб була кислинка). А можна потушкувати квашену капусту. Я обрала для рецепта другий варіант, бо це, як на мене, дещо спрощує та прискорює процес», — ділиться українська фудблогерка Олена Сагун.

Інгредієнти приблизно на 8 кручеників:

– 500-600 г свинячої корейки (або іншого м’яса на ваш вибір, головне, щоб його було зручно різати великими пласкими шматками, як на відбивні)

– 250 г квашеної капусти

– 1 середня цибулина

– трохи борошна для панірування

– трохи олії для смаження

– сіль та перець до смаку

– вода в необхідній кількості, щоб додавати на різних етапах приготування (про це детальніше в описі рецепта)

– за бажанням — 1-2 гілочки свіжого розмарину або 1-2 дрібки сухого (в оригінальному рецепті розмарину не було, це моє доповнення, яке виявилося вельми доречним у цій страві)

Готуємо:

Починаємо з начинки. Ріжемо цибулю напівкільцями або дрібнішими шматочками — це не принципово. Ставимо пательню на середній вогонь, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкої золотавості. Додаємо квашену капусту, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо капусту до м’якості. У процесі тушкування час від часу перемішуємо. Капуста трохи пустить сік, але якщо ви бачитимете, що рідина випаровується і капуста смажиться на пательні, а не тушкується, долийте трохи води і продовжуйте тушкувати до готовності.

Готову капусту знімаємо з вогню і даємо охолонути. Тим часом миємо та обсушуємо  м’ясо. Нарізаємо пласкими шматками завтовшки приблизно 1 см. Кожен шматок відбиваємо, притрушуємо сіллю та перцем. На кожен шматок викладаємо невелику кількість капусти (приблизно столову ложку або трохи менше). Згортаємо м’ясо рулетиком, фіксуємо край рулетика зубочисткою, щоб не розкрутився. Замість зубочистки можна використати нитку — обмотати кожен крученик.

Ставимо пательню на сильний вогонь, наливаємо олію. Підготовлені крученики обкачуємо у борошні та обсмажуємо з усіх боків до золотавої скоринки. Доки смажаться, розігріваємо духовку до 200 градусів. Далі перекладаємо підсмажені крученики у форму для запікання, наливаємо у форму воду, щоб вона доходила десь до середини рулетиків (замість води можна використати м’ясний бульйон, якщо у вас є). На крученики кладемо гілочки розмарину або притрушуємо сушеним розмарином.

Щільно накриваємо форму фольгою або кришкою, якщо у вашої форми вона є. Ставимо в духовку приблизно на 40 хв. Готовність визначаємо за м’якістю м’яса – зубочистка або виделка повинна проколювати його дуже легко.

Готові крученики виймаємо з духовки. Подавати можна до картоплі або інших овочів. А можна й так смакувати, бо м’ясо вже з капустою.


Реклама

Популярні матеріали

Життєрадісний весняний манікюр для всіх, хто відчуває апатію: 15...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Читайте також
Популярні матеріали