Національна ресторанна премія «Соль» щороку покликана визначити найкращі заклади харчування в Україні. Так, цього разу у номінації «Відкриття року» переміг київський ресторан «Любимый дядя», кращим м’ясним рестораном став стейк-хаус Goodman (Київ), а рибним – «Золота форель» (с. Коростів, Львівська обл.).
В категорії «Кращий пивний ресторан» переміг «Хряк» (Чернігів), «Кращий ресторан авторської кухні» – «Vintage Nouveau» (Львів), «Кращий ресторан української кухні» – «Грибова хата», що в Буковелі.
Похожие материалы:
Окремо була винесена номінація для ресторанів національної кухні, тобто кухні будь-якої країни, окрім України. Тут найкращим визнали Fratelli (Одеса). У категорії «Ресторан з кращою винною картою» оцінювали в першу чергу широкий вибір вин та професійність сомельє, нагороду здобув «Собака съела голубя» (Київ).
Кращим баром України став київський Parovoz Speak Easy, кращою кав’ярнею 2015 року – Fair Finch (Київ), кращою кондитерською – The Cake (Київ).