Які великодні страви обов’язково мають увійти в меню на святковий обід? Звісно, серед улюблених рецептів традиційної кухні українців є й паска.
Саме ця великодня страва — незмінна зірка великоднього бенкету. І якщо рецепти традиційної паски, важливим інгредієнтом для випікання якої є дріжджі, вам здаються поки що складними, зверніть увагу на простіші, проте не менш смачні версії.
Наприклад, у Тіни Кароль є неймовірно смачний і простий рецепт сирної паски, який дістався їй від мами. Як зізнається артистка, вона вважає цю паску своїм справжнім шедевром. Тіна готує її за традиційним рецептом, але з додаванням горіхів і сухофруктів.
Готуємо сирну паску
Інгредієнти:
1 кг сиру;
1 склянка вершків 10% жирності;
5 яєць;
2 склянки цукру;
1 пачка вершкового масла;
по 100 г родзинок (краще світлих), волоських горіхів, цукатів;
1 пакетик ванільного цукру;
цедра 1 лимона.
Покроковий рецепт приготування сирної паски
- Відокремте жовтки від білків і збийте, додайте вершки та доведіть до кипіння в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи.
- Поки маса остигає, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте та просушіть. Натріть цедру одного лимона.
- У масу, що охолола, покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть.
- Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру та ванільний цукор і добре перемішайте.
- Суміш викладається у форму для паски на два шари вологої марлі та ставиться в холодильник під гніт на 12 годин.
- Готову паску можна прикрасити цукатами, глазур`ю, посипками.