До Нового року 2024 року залишилися лічені дні, тому саме час складати святкове меню. Пропонуємо приготувати небанальну та дуже смачну страву, яка здивує всіх ваших гостей, — баранину з гарбузом, шафраном та фініками. Вважається, що Дракон дуже любить на новорічному столі м`ясні страви, тому баранина зі спеціями буде дуже доречною.
Інгредієнти для приготування новорічної страви:
1,5 кг м`якоті баранини
600 г м`якоті гарбуза
1 цибулина
50 г свіжого імбиру
20 гілочок коріандру
3 ст. л. меду акації
0,25 ч. л. меленої кориці
1 щіпка шафрану
12 фініків
75 г винограду
100 г вершкового масла
сіль та чорний перець до смаку
Спосіб приготування страви на Новий рік:
1. М`ясо та м`якоту гарбуза наріжте кубиками зі сторонами 6 см. Цибулю очистьте і подрібніть. Імбир очистите і натріть на тертці.
2. М`ясо покладіть у чавунний сотейник. Додайте цибулю та половину об`єму коріандру, влийте 100 мл води. Додайте вершкове масло, мед, імбир, корицю, шафран, посоліть і поперчіть.
3. Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні протягом 1 години.
4. Фініки розламайте навпіл і видаліть кісточки. Додайте в сотейник гарбуз, фініки та виноград і тушкуйте ще 30 хв. Посипте листочками коріандру й одразу подавайте.
Лайфхак: як гарнір подайте кускус. До речі, за цим простим рецептом можна також приготувати курку.