Мариновані чері: рецепт смачної закуски

Готуємо з food-блогеркою Ганною Пундак

«Точно не українська, але знайома кожному українцеві страва — мариновані помідори. Вони завжди стоять на святковому столі, їх часто вживають щодня, бо це смачно! Мариновані помідори завжди підкреслять смак картоплі, різних каш та печених овочів, збагатять смаком майже кожну страву. Я особливо люблю мариновані томати з картопляним пюре чи хумусом, ці поєднання структур і смаків — ідеальні. У своєму рецепті я вирішила використати помідори чері, бо вони ще смачніші! І такі маленькі — зручні», — каже food-блогерка Ганна Пундак.

Instagram: @hanna_veganna

Інгредієнти

• 300 мл банка

• 200 г помідорів чері

• 2 зубчики часнику

• 1 ч.л. коріандру в зернах / духмяного перцю

• 2 лаврових листочки

Маринад

• 200 мл води

• 1 ч.л. солі

• 2 ч.л. цукру

• 1 ч.л. натурального яблучного оцту

Приготування

1. Пастеризувати банку та кришку, тобто добре помити і обдати окропом.

2. Усі інгредієнти на маринад змішати та довести до кипіння.

3. На дно банки помістити зерна та лаврові листочки, зверху — очищений часник і помідори. Залити все маринадом, прикрити кришкою, залишити на 5 хв. Злити маринад назад до каструлі, закип’ятити ще раз. Повторити процедуру двічі, після чого банку міцно закрити та поставити догори дном, до повного охолодження (щоб вийшло зайве повітря і кришка герметично закрилася).

4. Охолоджену банку відставити в темне місце, з кімнатною температурою мінімум на 2 тижні. Після цього  мариновані чері можна їсти, а можна й залишити і відкрити навіть через пів року. Після відкривання зберігати в холодильнику. Смачного!

 


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали