Кухня ресторану «Бути Софі» відтворює унікальні київські традиції. Тут історія страв тісно переплітається з історіями жителів столиці та зачаровує своєю автентичністю й теплотою. Наприклад, малиновий медовик з розовим варенням створений завдяки Розі Іванцовій, легендарній рестораторці, яку знав увесь Київ.
Сучасна історія закладів Rose Family почалася саме з Рози Іванцової, яка у 1980 році очолила ресторан Odessa. Через десятиліття іі донька, а потім і онука перейняли хист до гостинності, очолювали заклади та відкривали нові. «Бути Софі» — серед них.
А ще Роза Олександрівна гарно готувала майже всі страви, але десерти — ніколи. Вона казала, що десерти добре виходять лише у людей із м’яким характером, а вона була зовсім не така. Роза Олександрівна обожнювала варення з роз. Про її великий чарівний сад у селі Мотовиловка ходять легенди, а варення з роз, яке прикрашає медовик у «Софі», зварене саме з роз її саду. І у довершення цього фірмового десерту — посуд, на якому подається медовик: він приїхав з французького вінтажного магазину і щедро прикрашений розами.
Рецепт малинового медовику з розовим варенням від шефа закладу Ігоря Крамаренка
Коржі на медовик:
Борошно 250 г
Яйце куряче 50 г
Масло вершкове 75 г
Цукор 100 г
Мед 45 г
Сода 5 г
Яйце, цукор, мед, масло і соду змішати та, постійно помішуючи, нагріти до 80 градусів. Всипати муку, перемішати. Тісто поділити на шматки по 100 г. Кожний шматочок розкатати як можна тонше та випекти при 180 градусах до темно-золотистого кольору.
Крем на медовик:
Сметана 30% 225 г
Вершки 33% 225 г
Цукрова пудра 40 г
Малинове кулі 150 г
Вершки та сметану вилити у чашу міксера та охолодити в морозилці 5 хвилин. Збити на середніх обертах. Коли маса загусне, додати цукрову пудру і збити до щільних піків. Додати малинове кулі. Збити до однорідності.
Малинове кулі:
Малинове пюре 200 г
Цукор 100 г
Пектин 5 г
Змішати цукор із пектином. Всипати в пюре. Нагріти до 100 градусів, постійно помішуючи. Охолодити.