Під час літньої спеки гості ресторанів в першу чергу замовляють лимонад та холодну окрошку. Тільки після того, як температура тіла спала та освіжилися рецептори, можна переходити до основних страв.
Шеф-кухар ресторану BEEF Ігор Зражевський готує улюблену літню страву за класичним рецептом. Він зауважує, що за 20 років своєї роботи в ресторанах Одеси та Києва саме класична рецептура користується найбільшою популярністю серед гостей. Тож керуючись його порадами, цю страву можна з легкістю повторити вдома.
На стандартну порцію 300 г вам знадобляться наступні інгредієнти:
Живий квас — 100 г
Айран — 100 г
Сметана — 100 г
Гостра гірчиця — 20 г
Яйця курячі — 2 шт.
Варена ковбаса, копчена або смажена курка (на ваш смак) — 20 г
Огірок — 40 г
Редис — 40 г
Картопля — 40 г
Зелена цибуля, сіль та перець — до смаку
Приготування:
Поставити відварюватися яйця та картоплю.
В одній місткості змішати вінчиком квас, айран, сметану та гірчицю до однорідної маси. Додати відварений яєчний жовток і ще раз змішати.
Нарізати дрібним кубиком ковбасу або курку (у залежності від того, що більше подобається), огірок, редис, відварену картоплю та яєчний білок.
Усі інгредієнти змішати.
Додати сіль та перець до смаку.
Перед подачею прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Якщо ви готуєте більшу порцію, вона може простояти в холодильнику не більше ніж три дні. Найголовніше — зберігати окрошку в сухій каструлі, до якої не потрапила вода. Прохолодного вам літа!