Лазанья зі шпинатом та грибами

Дуже смачна страва, яку можна приготувати нашвидкуруч

Сьогодні ми приготуємо дуже смачну страву без м’яса, яку оцінять навіть м’ясоїди, — лазанью зі шпинатом та грибами. Вона стане ідеальним гарніром або повноцінною вечерею для всієї сім’ї.

Інгредієнти:

400 г печериць

250 г свіжого шпинату

1 цибулина

1 зубчик часнику

2 ст. л. оливкової олії

8 листів лазаньї

3 гілочки свіжого чебрецю

150 г натертого пармезану

50 г натертої моцарели

свіжомелений перець

Для соусу бешамель:

35 г борошна

50 г вершкового масла

50 мл гарячого молока

100 г пармезану

Приготування:

Поставте каструлю на маленький вогонь та розм’якшіть у ній вершкове масло. Додайте борошно і перемішайте дерев’яною ложкою, не даючи масі підрум’янитися. Потроху влийте молоко, постійно помішуючи. Дайте загуснути на повільному вогні, помішуючи близько 8 хвилин. Додайте 100 г пармезану, сіль і перець.

Відріжте хвостики у грибів, почистьте їх і наріжте соломкою. Шпинат вимийте та висушіть у сушарці. Почистьте та подрібніть цибулю. Часник почистьте від лушпиння, подрібніть. Обсмажте цибулю та часник на олії у вогнетривкій сковороді, додайте гриби та чебрець. Готуйте близько 8 хвилин на сильному вогні. Додайте шпинат і продовжуйте готувати ще 3 хвилини. Посоліть та поперчіть.

Вийміть ⅔ готової страви. На ⅓ сковороди викладіть трохи соусу бешамель, потім моцарелу і 2 листи лазаньї. Повторіть процес, закінчуючи лазаньєю та бешамелем. Посипте сиром пармезан. Готуйте 25-30 хвилин на повільному вогні, під кришкою. Потім запечіть лазанью протягом 2-3 хвилин у духовці на 180°C.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали