«Мені імпонує східна кухня. Одна з причин — це божественне поєднання спецій та натурального йогурту. Саме воно надихнуло мене на сьогоднішню страву — готуватимемо курку по-індійськи з йогуртом. Я вам уже давав рецепт курки з овочами, а сьогодні вирішив зробити легкий гарнір із зеленого горошку. Трохи вершкового масла та лимонного соку з цедрою — і горошок просто тане в роті. Що ж до самої курки, то я взяв філе. Воно має чудові поживні властивості, але завжди хочеться приготувати його так, щоб зробити м’ясо якомога соковитішим. І я вигадав, як це зробити. Зазвичай соус подають із уже готовим м’ясом, а цього разу ми запікатимемо куряче філе відразу з соусом на основі йогурту, спецій та томатного соку. Вийшло просто і напрочуд смачно!», — каже Євген Клопотенко .
Як приготувати курку по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком
Інгредієнти:
2 курячих філе
200 мл натурального йогурту
200 мл томатного соку
25 г вершкового масла
за смаком спеції до курки
за смаком паприка
300 г зеленого горошку
1 лимон (1 ст. л. соку + цедра)
за смаком сіль
Курка по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком: покроковий рецепт
Підготуйте інгредієнти для приготування курки по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту та 200 мл томатного соку. Трохи посоліть. Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте.
Куряче філе зачистіть від жиру та плівок і викладіть у миску до соусу. Трохи перемішайте, щоб соус добре розподілився.
Перекладіть курку у форму для запікання і полийте соусом, що залишився. Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.
Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб його швидко розморозити. Потім злийте воду.
Розтопіть у сотейнику або сковороді 25 г вершкового масла і полийте ним горошок.
Злегка посоліть і полийте лимонним соком, натріть цедру за смаком. Викладіть на тарілку горошок, а зверху — куряче філе, полийте соком, що залишився у формі.