Корисний сніданок: готуємо смачну шакшуку

Ситна страва для всієї родини

«Сьогодні у нас у меню шакшука — арабський варіант яєчні. На авторство цього рецепта претендують араби, мароканці, ізраїльтяни та єменці. І, зрозуміло, всі вони не втомлюються доводити, що саме їхній рецепт — найправильніший. Я поділюся з вами своїм рецептом шакшуки. За бажання ви можете додати до шакшуку баклажани, гриби, шинку, сир та інші інгредієнти», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати шакшуку

Інгредієнти:

3 яйця

2 томати (великих)

1 зубчик часнику

1/4 шт. цибулини

1/2 шт. болгарського перцю

1/2 шт. цукіні (невеликого)

300 г консервованих томатів пелаті

4 гілочки петрушки

1 щіпка зіри

2 ст. л. оливкової олії

15 г вершків (або рідкого йогурту)

до смаку сіль та перець

Шакшука, або яєчня арабською: покроковий рецепт

Помийте і обсушіть 2 томати. Наріжте томати великими кубиками і покладіть у миску.

Очистіть зубчик часнику, роздавіть ножем і поріжте дрібно. Додайте подрібнений часник до томатів. Туди ж додайте дрібно нарізану цибулю (приблизно чверть середньої цибулини).

Половину червоного болгарського перцю спершу наріжте смужками, а потім великими кубиками.

Половину невеликого цукіні наріжте пластинками, а потім нарізайте на кубики такого ж розміру, як перець і томати.

Додайте в миску з овочами 300 г томатів пелаті, вони додадуть страві чудового аромату і додадуть насиченості. Посоліть та додайте 1 ст. л. оливкової олії.

Розігрійте в сковороді 1 столову ложку оливкової олії і обсмажте суміш на овочі на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до м`якості. Додайте 1 щіпку зіри.

Обережно розбийте в сковорідку 3 яйця. Я рекомендую зробити невеликі заглиблення у овочевій суміші для кожного яйця за допомогою ложки. Посоліть до смаку і готуйте приблизно 2-3 хвилини на невеликому вогні.

Додайте до сковорідки 15 г натурального йогурту або густих вершків. У принципі, цього можна і не робити. Але мені із молочною ноткою подобається більше. З йогуртом — якщо хочете додати трохи кислого смаку та вершки, якщо хочете підсолодити.

Гасіть блюдо на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин або поставте в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 3-5 хвилин, залежно від того, який ступінь готовності яєць ви віддаєте перевагу.

Відокремте листя від 4-х гілочок петрушки і посипте шакшуку перед подачею на стіл.


Реклама

Популярні матеріали

Образ дня: Мадонна показує, як носити трендову шубу від...


Святковий wishlist популярних українських візажисток


Empowering Year: Наталія Яроменко в ексклюзивному інтерв’ю для...


Читайте також
Популярні матеріали