«Амарант — дуже корисна крупа (хоча насправді це рослина), котру варто додавати у свій раціон. Бо суперфуди на те й звуться так, щоб ми зрозуміли весь спектр їхньої користі й хутенько пішли готувати з них такі само корисні страви. Розуміємо, амарант може викликати у вас певний ступор, бо неясно, що з нього готувати. Але насправді він не складніший за вівсянку. Тому раджу спробувати амарантову кашу з медом і горіхами на сніданок», — каже відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Як варити амарант
Вариться амарант приблизно 25-30 хвилин, як і більшість круп. Так само його можна варити на основі води чи молока за вашим бажанням. У цьому рецепті амарантова каша готувалася на звичайному молоці, але ви можете також узяти рослинне до вашого смаку. Кокосове, наприклад, додасть каші приємного посмаку.
З чим подавати кашу з амаранту
Подавати амарантову кашу можна різними методами. Наприклад, якщо ви варили її на воді, ви можете подумати про солону подачу: із сиром, тунцем чи овочами. Але якщо ви готуєте амарантову кашу на молоці, як ми, радимо подавати її з медом і горіхами або ж із варенням до вашого смаку.
Як приготувати амарантову кашу
Інгредієнти:
200 г амаранту
550 мл молока
50 г родзинок
65 г масла
½ ч. л. кориці
65 г меду
горіхи для подачі
Солодка каша з амаранту: покроковий рецепт
- Поставте каструлю на середній вогонь, трішки підігрійте її та висипте 200 г амаранту. Підсмажте його впродовж 2 хвилин, постійно помішуючи.
- Залийте амарант 550 мл молока, перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин на середньому вогні.
- Промийте 50 г родзинок і додайте їх у кашу разом із 65 г масла та ½ ч. л. кориці. Ретельно перемішайте та варіть кашу ще 10 хвилин на слабкому вогні, щоб каша загусла.
- Перед подачею додайте в амарантову кашу 65 г меду, перемішайте, розкладіть по тарілках і притрусіть улюбленими горіхами.