Італійський рецепт: готуємо ньоккі зі шпинатом і томатним соусом

Небанальна страва нашвидкуруч

«Часто ви питаєте, що готувати на сніданок, щоб діти їли із задоволенням і готування не забирало б багато часу. Я знаю такий рецепт. Ньоккі — невеликі та смачні картопляні коржики зі шпинатом і томатним соусом. Готуються швидко, виглядають цікаво, та й називається ця страва дуже мило і якось по-дитячому — «ньоккі». Років 20 тому я був в Італії та помітив, що там ця страва дуже поширена і всі її обожнюють. Немає жодної людини, яка не закохалася б у ньоккі відразу. Спробуйте змінити свій сніданок, і я обіцяю, що ваш ранок стане приємнішим!» — запевняє Євген Клопотенко і додає, що використання в рецепті вершкового масла та яєць залишається на ваш розсуд.

Як приготувати ньоккі зі шпинатом і томатним соусом

Інгредієнти для сніданку:

450 г картоплі

120 г борошна

10 г вершкового масла

1 яйце

30 г шпинату

100 г томатного соку (або консервованих томатів)

1 лавровий лист

2 горошини запашного перцю

сіль та перець до смаку 

оливкова олія

Ньоккі зі шпинатом та томатним соусом: покроковий рецепт

Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки та відварюємо до готовності з лавровим листом, запашним перцем та сіллю.

За допомогою товкачки робимо однорідну масу (пюре), в яку додаємо борошно та яйце. Вимішуємо тісто.

Розкочуємо невелику ковбаску, нарізаємо її на рівні брусочки. За допомогою виделки притискаємо брусочки та формуємо ньоккі.

У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння, кидаємо ньоккі та варимо на середньому вогні 3 хвилини.

Тим часом на сковороду відправляємо шпинат та вершкове масло, тушимо пару хвилин. Додаємо томатний сік, солимо, даємо соусу трохи прокипіти.

Дістаємо ньоккі шумівкою і кладемо в соус, тушимо пів хвилини, щоб вони просочилися соусом.

Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали