Ідея сніданку: запечені яйця в гострому томатному рагу

Корисний та дуже смачний сніданок

Сьогодні, 15 лютого в Києві відкрився заклад для жителів нижньої частини Золотих Воріт «Марія». Ресторан відкриває компанія друзів Лейла Туваклієва, Сашко Боровський, Паша Полторакін та Юра Радько.

Разом із шеф-кухарем закладу пропонуємо приготувати смачну зимову страву, яка дуже ситна та чудово зігріває.

Filipp Romanovski

Запечені яйця в гострому томатному рагу

*порція розрахована на 2 людей

Інгредієнти, які вам знадобляться:

Томати пелаті — 1 банка (400 г)

Цибуля солодка — 1 шт (середнього розміру)

Часник — 2 зубчика

Оливкова олія — 2 ст. ложки

Масло вершкове (або топлене масло на ваш вибір) — 50 г

Перець чилі свіжий — 1 шт або перець чилі сушений (рекомендуємо тримати вдома упаковку цієї спеції)

Базилік — 1 пучок

Пармезан (Грано падано) — 30-40 г

Яйця курячі — 4 шт

Сіль мальдонська — до смаку

Перець змелений — до смаку

Свіжий хліб

На гарнір вам також знадобляться:

Салат айсберг

Авокадо — 1 шт

Лимон — 1 шт

Мікс маслин

Масло вершкове

Manny NB

Тепер переходимо до приготування сніданку:

Розігріваємо на сковорідці 2 столові ложки оливкової олії.

Додаємо дрібно нарізану цибулю та часник, обсмажуємо до золотистого карамелізованого кольору.

Тим часом кладемо томати пелаті в тарілку та виделкою дрібнимо до однорідної маси.

Куштуємо наскільки гострий перець чилі.

Нарізаємо і додаємо до часнику та цибулі.

Рекомендуємо спочатку додати половину нарізаного перцю, решту можна додати пізніше за бажанням.

Обсмажуємо на середньому вогні 1-2 хвилини.

Виливаємо подрібнені томати пелаті до сковорідки та додаємо 25 г масла.

Масло зробить наше томатне рагу кремовим та однорідним.

Зменшуємо вогонь та залишаємо сковорідку на 15-20 хвилин, регулярно помішуємо (не даємо приставати до дна).

Розбиваємо 4 яйця в миску та залишаємо іх.

Томатне рагу готове і саме час оцінити рівень гостроти та в разі потреби додати ще чілі, посолити та влити наші яйця.

Вмішуємо білок в рагу зберігаючи жовток неушкодженим.

Готуємо близько 5 хвилин.

Коли білок схопився (побілів), а жовток ще сирий, вимикаємо вогонь та залишаємо на 5 хвилин.

Наш сніданок майже готовий! На окрему сковорідку кладемо масло (20-25 г) та розтоплюємо на великому вогні.

Викладаємо шматочки хлібу та притискаємо рукою.

Обсмажуємо з двох сторін. На яйця натираємо пармезан та кладемо листя базиліку.

Рекомендуємо гарячу страву подавати у сковорідці.

Хліб макаємо у жовток, мастимо гуакамоле, їмо ложкою.

Покроковий рецепт сніданку дивіться у відео:


Реклама

Популярні матеріали

Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як та...


Про що говорять чоловіки: 10 секретів, які варто знати кожній...


Читайте також
Популярні матеріали