Готуємо піцу з сирними бортиками: простий рецепт від Євгена Клопотенка

40 хвилин і американська піца з хрусткими бортиками у вас на столі

Євген Клопотенко на своєму сайті ділиться секретом коронної італійської страви.

Інгредієнти для піци з сирними бортиками

Для тіста:

300 г Борошно

20 г Дріжджі (пресовані)

180 мл Вода

2,5 ст. л. Оливкова олія (або рослинна)

½ ч. л. Цукор

1 ч. л. Сіль

Для начинки:

2 ст. л. Томатный соус

1 шт. Томат

100 г Оливки (без кісточки, приблизно 1 жменя)

2-3 шт. Печериці

150 г Сир Моцарела (твердий)

½ шт. Цибуля (білий)

1 ст. л. Кукурудзяна крупа (опціонально)

1 ст. л. Базилік або кріп сушений

Піца з сирними бортиками

Піца з сирними бортиками: покроковий рецепт

Для тіста в борошно (300 г) викладіть з одного боку цукор (½ ч. л.) і сіль (1 ч. л.).

З іншого боку миски покришіть дріжджі (20 г).

Дуже ретельно перетріть руками дріжджі з сіллю, цукром і борошном в крихту.

Додайте теплу воду (180 мл). Вода повинна мати температуру приблизно 38-40 градусів.

Додайте оливкову олію (2,5 ст. л.). Цілком можете використовувати і будь-яку рослинну олію.

Замішайте м`яке і еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю, акуратно викладіть в миску і накрийте рушником або харчовою плівкою.

Приберіть в тепле місце для підйому на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися у кілька разів.

Для начинки оливки (100 г) і печериці (2-3 шт.) наріжте тонкими слайсами. Половину білої цибулі наріжте півкільцями. Томат розріжте навпіл і теж наріжте тонкими слайсами. Пам`ятайте про те, що піца випікається всього 5-7 хвилин і за цей час начинка повинна встигнути приготуватися. Частину моцарели наріжте брусочками зі стороною 0,5-1 см.

Тісто, що піднялося, обімніть і сформуйте основу піци руками або за допомогою качалки. Перекладіть основу на пергамент і почніть формувати піцу.

По краю основи викладіть брусочки сиру моцарела і почніть защипувати тістом.

Таким чином загорніть сир тістом всередину по всьому колу, сформувавши бортики.

Змастіть основу піци томатним соусом з базиліком (2 ст. л.), як у мене, або будь-яким іншим за своїм смаком. Зараз їх представлена на ринку величезна кількість.

Рівномірно розподіліть зверху оливки і півкільця білої цибулі.

Викладіть томати і печериці. У хаотичному порядку розкладіть шматочки моцарели, що залишилися. Можна прямо рвати її руками, а можна класично натерти на крупній тертці. Вибір за вами.

Перед тим, як відправити піцу в духовку, посипте її кукурудзяною крупою (1 ст. л.). Вона зробить структуру піци ще більш хрусткою і ароматною. Але це за бажанням, якщо раптом у вас виявилася на полиці така крупа. Посипте піцу сухим базиліком (1 ст. л.). Поставте піцу в попередньо розігріту до 230 градусів духовку на 5-7 хвилин. Ще теплою піцу відразу ж подавайте до столу.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали