Готуємо улюблену страву італійців: спагеті араб’ята

Рецепт на швидку руку

«Італія, bella, bella! Обожнюю все, що пов’язане з цією країною. Звісно ж, це стосується і їжі. Сьогодні мова про спагеті араб’ята. Це один з класичних соусів для пасти, який особливо сподобається поціновувачам гаряченького, бо він достатньо гострий. Особисто я обожнюю цю пасту за її пристрасний смак і тонкий часниковий аромат. Впевнений, ви теж заціните!», — каже Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

125 г спагеті

1 перець чилі

2 зубчики часнику

25 г вершкового масла

2-3 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. каперсів

50-70 г сиру 

сіль і перець до смаку

Спагеті араб`ята: покроковий рецепт

Спагеті (125 г) відваріть у підсоленій воді по інструкції на пакуванні, в середньому це приблизно 7 хвилин. На літр води додайте 10 г солі та 1-2 ст. л. оливкової олії.

Перець чилі (1 шт.) дуже дрібно порубайте ножем. Роздавіть пласкою стороною леза ножа 2 зубчики часнику. На суміші 25 г вершкового масла і 1-2 ст. л. оливкової олії підсмажте часник і перець чилі протягом 1 хвилини.

Натріть 50-70 г сиру на дрібній тертці.

Перекладіть готові спагеті на пательню. Ретельно перемішайте з часником і чилі.

Додайте на пательню 1-2 ст. л. води, в якій варилися спагеті.

Додайте до спагеті натертий сир. Знову перемішайте, щоб сир підплавився. Подавайте страву відразу ж ще гарячою, щоб сир тягнувся. При подачі за бажанням додайте 1 ст. л. каперсів.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали