«Італія, bella, bella! Обожнюю все, що пов’язане з цією країною. Звісно ж, це стосується і їжі. Сьогодні мова про спагеті араб’ята. Це один з класичних соусів для пасти, який особливо сподобається поціновувачам гаряченького, бо він достатньо гострий. Особисто я обожнюю цю пасту за її пристрасний смак і тонкий часниковий аромат. Впевнений, ви теж заціните!», — каже Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
125 г спагеті
1 перець чилі
2 зубчики часнику
25 г вершкового масла
2-3 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. каперсів
50-70 г сиру
сіль і перець до смаку
Спагеті араб`ята: покроковий рецепт
Спагеті (125 г) відваріть у підсоленій воді по інструкції на пакуванні, в середньому це приблизно 7 хвилин. На літр води додайте 10 г солі та 1-2 ст. л. оливкової олії.
Перець чилі (1 шт.) дуже дрібно порубайте ножем. Роздавіть пласкою стороною леза ножа 2 зубчики часнику. На суміші 25 г вершкового масла і 1-2 ст. л. оливкової олії підсмажте часник і перець чилі протягом 1 хвилини.
Натріть 50-70 г сиру на дрібній тертці.
Перекладіть готові спагеті на пательню. Ретельно перемішайте з часником і чилі.
Додайте на пательню 1-2 ст. л. води, в якій варилися спагеті.
Додайте до спагеті натертий сир. Знову перемішайте, щоб сир підплавився. Подавайте страву відразу ж ще гарячою, щоб сир тягнувся. При подачі за бажанням додайте 1 ст. л. каперсів.