«Я дуже люблю поєднання слив та шоколадного тіста. Якщо ви теж любите, нумо пекти брауні! А якщо ви раптом не пробували комбінацію "сливи + шоколад", тоді тим більше нумо пекти! — каже українська food-блогерка Олена Сагун.
Інгредієнти для квадратної форми 20х20 см:
– 170-180 г чорного шоколаду (я беру 56% какао)
– 150 г вершкового масла
– 150 г цукру
– 3 середні яйця кімнатної температури
– 100 г борошна
– 1 ч. л. ванільного цукру
– ½ ч. л. розпушувача
– дрібка солі
– половинки слив для начинки. У мене були величезні сливи, тож вистачило 9 половинок (це 4 з половиною сливи).
Готуємо брауні:
Розтоплюємо шоколад разом з олією на водяній бані чи мікрохвильовій печі. У процесі періодично помішуємо. Після розтоплення даємо шоколадно-масляної суміші постояти хвилин 10. За цей час можна підготувати начинку: розрізати навпіл сливи, вийняти кісточки.
Робимо тісто: у глибоку миску насипаємо цукор, ванільний цукор, додаємо яйця, вливаємо розтоплений шоколад з олією, додаємо борошно, розпушувач, сіль. Все добре перемішуємо віночком.
Беремо форму, стелимо в неї папір для випічки так, щоб папір виходив за краї (так потім легше виймати готовий корж). Виливаємо тісто, розкладаємо згори половинки слив зрізами вниз.
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Далі важливий момент у часі випікання. Я про нього вже писала, ще раз повторю. У брауні волога, трохи тягуча текстура. Щоб цього досягти, важливо не перепекти корж. Тісто має добре схопитися, але не стати надто сухим. Час випічки може змінюватись від 30 до 45-50 хвилин. Все залежить від духовки, а також від начинки. У разі сливи мені вистачає 40 хвилин. Ви ж орієнтуйтеся за своєю духовкою та перевіряйте готовність зубочисткою. Вона може виходити сухою, якщо проткнути краї тіста, але при цьому вона повинна бути трохи вологою, якщо проткнути корж по центру.
Готовий корж дістаємо з духовки, повністю охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо на кілька годин в холодильник. Охолоджений корж ріжемо на порційні шматочки, посипаємо какао-порошком перед подачею.