«Американські панкейки — близькі родичі наших млинців, щось середнє між тонкими млинцями та оладками. Приготувати їх не важко навіть початківцю кулінару, все, що для цього потрібно — замісити нехитре тісто і за кілька хвилин приготувати панкейки на сковороді. Ідеальне доповнять смак цих млинців різні конфітюри чи соуси. Я пропоную приготувати панкейки з карамельним соусом — напрочуд смачне поєднання!», — каже Євген Клопотенко.
Інгредієнти для панкейків:
Для тіста на панкейки:
200 мл молока
200 г борошна
1 яйце
1 ст. л. цукру
50 г вершкового масла
½ ч.л. розпушувача для тіста
Для соусу:
150 мл вершків (33% жирності)
150 г цукру
1 щіпка солі
Панкейки з карамельним соусом: покроковий рецепт
Яйце збийте з однією столовою ложкою цукру до отримання однорідної густої маси. Додайте молоко (200 мл), а потім вмішайте борошно (200 г) та 50 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішайте та поставте в холодильник. Через 20 хвилин дістаньте тісто, додайте ½ чайної ложки розпушувача і перемішайте. Але якщо ви обмежені в часі, можна змішати всі інгредієнти та одразу братися до приготування.
Розігрійте на плиті сковорідку з антипригарним покриттям без олії. Якщо у вас електроплита, встановіть рівень нагріву на позначку «6», а якщо газова, просто зробіть середній вогонь. Вилийте ополоником достатню для одного млинця кількість тіста. Розмір — як вам подобається.
Як тільки на поверхні млинця з`являться дірочки, переверніть. Усього на обсмажування панкейку з кожного боку йде 1-2 хвилини.
Приготуйте карамельний соус. Розтопіть 150 г цукру в сотейнику. У цей час підігрійте в окремій місткості 150 мл вершків 33% жирності. Вершки доведіть до кипіння. Коли цукор почне набувати коричневого кольору, почніть додавати вершки маленьким струмком, постійно помішуючи. Додайте дрібку солі і варіть на повільному вогні, поки соус не загусне. Подавайте із панкейками.