Сьогодні ми приготуємо малиновий чизкейк із простих інгредієнтів, який майже не нашкодить вашій фігурі. Цей дивовижно простий рецепт, який не потребує багато часу, ми знайшли у food-блозі Tasty Stories.
Тісто:
Кукурудзяне борошно — 120 г (пів стакана)
Сир 5% — 100 г
Вершкове масло — 50 г
Жовток — 3 шт.
Кокосовий цукор — 3 ст.л. (можна замінити на звичайний).
Розпушувач — 1 ч.л.
Цедра одного лимону
Начинка:
Сир — 600 г
Грецький йогурт 3% — 150 мл
Білки — 4 шт.
Сік половини лимона
Кукурудзяний крохмаль — 50 г (4 ст.л. без гірки)
Ванільний цукор — 1 ч.л.
Кокосовий цукор — 4 ст.л.
Малиновий верх:
Малина — 400 г
Вода — 100 мл
Мед — 1 ст.л.
Кукурудзяний крохмаль — 2 ст.л. розвести у додаткових 30 мл води.
Готуємо:
Зʼєднати жовтки, кокосовий цукор, цедру лимона, вершкове масло, сир — перебити блендером. Додати борошно та розпушувач та замішати руками. Викласти у форму і рукою розподілити по дну і трішки боках.
Начинка:
Сир, йогурт, білки, сік половини лимону, ванільний та кокосовий цукор, крохмаль — перебиваємо все погружним блендером. Сирну масу виливаємо на тісто та ставимо у розігріту духовку до 150 градусів на 45 хвилин. Начинка має схопитися.
Тим часом готуємо малиновий верх:
Малину зʼєднуємо з водою і перебиваємо блендером. Перекладаємо у сито і перетираємо, щоб вибрати кісточки малини.
Кукурудзяний крохмаль розводимо у воді. Додаємо крохмаль та мед у малину. Переливаємо у сотейник або сковорідку з товстим дном. Варимо на середньому вогні до загустіння.
Виливаємо зверху на чизкейк. Викладаємо малину як декор. Ставимо в холодильник на 5 годин. Зберігаємо теж в холодильнику.