Освіжальні та охолоджувальні лимонади — найкраще рішення для літа. Це здорова заміна газованим напоям та смачна альтернатива простій воді. Варіанти на будь-який смак — лимон, полуниця, імбир, базилік та кавун.
Варто лише раз спробувати, і стає зрозуміло, що лимонад — це так само просто, як зробити бутерброд чи посмажити яєчню. Лимонади можна зберігати в холодильнику кілька днів, а смаки варіювати за настроєм, додаючи то ароматну зелень (естрагон, чебрець, м`яту), то ягоди (малину, смородину, ожину). Головне — постійна основа, свіжий сік лимонів і цукровий сироп. Вибирайте великі, стиглі та соковиті лимони та стежте за якістю води — вона має бути м`яка до смаку, питна.
Інгредієнти:
2 л води
5 лимонів
50 г цукру (більше або менше — можна регулювати до смаку)
Готуємо лимонад:
Видавити сік лимонів за допомогою цитрусової фрешниці або, натискаючи та розкочуючи плоди по столу, вичавити рукою.
У теплій воді розчинити цукор, майже довести до кипіння і дати охолонути.
Змішати з|із| лимонним фрешем і охолодити. Для більш інтенсивного смаку та аромату можна потерти у лимонад трохи лимонної цедри.