Сьогодні ми приготуємо неймовірний обід або вечерю — горохові равіолі з сиром рікотта. Цей смак приємно здивує всіх членів вашої родини, а також гурманів зі стажем. Лайфхак: смачне заморожене тісто для равіолі можна знайти в азійських відділах магазинів.
Інгредієнти на 18 порцій равіолі:
400 г свіжого очищеного гороху, з яких 100 г — для прикраси
200 г сиру рікотта
пів пучка зеленої цибулі
36 шматочків тіста для равіолі
2 яєчних жовтки
1 велика жменя руколи
100 г пармезану
сіль і перець
Приготування:
Варіть горох від 7 до 10 хвилин у киплячій воді. Злийте воду (але не виливайте) і занурте горох у крижану воду. Чверть гороху залиште для заправки. Решту гороху змішайте з сиром рікотта, дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем.
Покладіть листи равіолі на робочу поверхню. У центр кожного квадратика викладіть по 1 ч. л. суміші гороху, рікотти та цибулі. Змастіть трохи жовтком по краях, покладіть зверху лист і щільно притисніть пальцями.
Доведіть до кипіння воду для варіння гороху. Варіть равіолі протягом 3 хвилин. Акуратно злийте воду шумівкою і розкладіть в супові тарілки, скропивши оливковою олією. Посипте руколою, горошком, що залишився, та стружкою пармезану. За необхідності посоліть і поперчіть.