Свіжі та прохолодні лимонади — найкраще рішення для літа. Здорова заміна газованим напоям та смачна альтернатива простій воді. Варіанти на будь-який смак — лимон, полуниця, імбир, базилік та кавун.
Лимонади можна зберігати в холодильнику кілька днів, а смаки варіювати за настроєм, додаючи то ароматну зелень (естрагон, чебрець, м`яту), то ягоди (малину, смородину, ожину). Головне — постійна основа, свіжий сік лимонів і цукровий сироп. Вибирайте великі, стиглі та соковиті лимони і стежте за якістю води — вона має бути м`якою до смаку.
Полуничний лимонад
Інгредієнти:
2 лимони
2 л води
4 ст. л. цукру
1 пакетик ванільного цукру
Готуємо лимонад:
Зробіть сироп: у гарячій воді розведіть звичайний та ванільний цукор, трохи покип`ятіть, а потім остудіть. Солодкість регулюйте за смаком, якщо потрібно, можна додати ще кілька ложок цукру.
Видавіть сік лимонів, змішайте з охолодженим сиропом. Полуницю помийте, збийте в блендері до пюре і протріть через сито.
Отриману ароматну рідину додайте в лимонад, добре перемішайте і дайте охолонути.