Готуємо ароматний грушевий пиріг з фініками

Смачний десерт на швидку руку

«Всіляка випічка з фруктами неймовірно популярна. Я теж її обожнюю. Сьогодні я подумав, а чому б не використовувати грушу, адже це теж чудовий фрукт, який якнайкраще підходить для випічки. До того ж існує безліч сортів груш, вони доступні майже цілий рік», — каже Євген Клопотенко.

Які груші використати для грушевого пирога

Для випікання з грушами я раджу використовувати тверді та солодкі сорти фруктів. М`які для цього підходять менше, адже під час запікання вони стануть ще м`якшими, виділять велику кількість соку і можуть перетворитися на пюре. Можливо, це добре для випічки, де груша ріжеться, але для цього пирога буде зайвим, бо тут беремо цілі груші.

Такий пиріг із грушами виглядає дуже святково саме за рахунок того, що груші готуються цілими. Спочатку ми відваримо їх у сиропі з паличками кориці та гвоздикою, щоб груші стали ароматнішими, але не були надто жорсткими. Адже якщо покласти їх у пиріг сирими, вони не встигнуть приготуватися разом із тістом, їм потрібно більше часу.

Випічка з грушами напрочуд круто комбінується з фініками — це просто божественне поєднання, тому я додав у пиріг нарізані фініки. Також за рахунок груш пиріг виходить дуже соковитим та м`яким, вам сподобається. Я раджу подавати цей пиріг з кулькою пломбіру — разом буде просто чудово.

Як приготувати грушевий пиріг з фініками

Інгредієнти:

Для начинки:

5 груш (або 6 невеликих)

200 г цукру

2 палички кориці

5 бутонів гвоздики

1 лимон

1 апельсин

600 мл води

Для тесту:

200 г фініків без кісточки

2 ст. л. насіння льону (за бажанням)

450 мл молока

300 мл соняшникової олії

160 г цукру

300 г борошна

1 ч. л. розпушувача

1 ч. л. меленої кориці

20 г вершкового масла (для змащування форми)

1 щіпка солі

Грушевий пиріг з фініками: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування грушевого пирога з фініками. Очистіть 5 груш від шкірки, але залиште хвостики. Нижню частину трохи зріжте, щоб груші можна було поставити.

Наберіть у каструлю 600 мл води. Викладіть туди 2 палички кориці, 5 бутонів гвоздики, зріжте цедру апельсина та лимона, не використовуючи білу частину.

Викладіть в каструлю груші, додайте 200 г цукру та варіть груші зі спеціями та цедрою на невеликому вогні 40 хвилин. Перевірте готовність ножем, він має легко входити у плоди. Коли груші будуть готові, заберіть каструлю з вогню і дайте їм охолонути.

Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів. Для тіста змішайте в мисці 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 щіпку солі та 1 ч. л. меленої кориці. Наріжте невеликими шматочками 200 г фініків без кісточки і додайте в миску до борошна.

Додайте в миску 2 ст. л. насіння льону та 160 г цукру, трохи перемішайте.

Влийте 450 мл молока і 300 мл олії, ретельно перемішайте до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

Застеліть форму для запікання пергаментом і змастіть 20 г вершкового масла. Вилийте тісто у форму та виставте груші на відстані один від одної. Можна зробити навпаки і спочатку виставити груші, але тісто в такому разі потрібно вливати дуже обережно та акуратно. Випікайте пиріг з грушами та фініками 30 хвилин, готовність перевіряйте дерев`яною шпажкою. Час приготування залежить від глибини форми, якщо вона глибока, товщина тіста буде більша і випікати потрібно трохи довше. Залишіть пиріг охолонути у формі.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Модні новинки від українських брендів


Читайте також
Популярні матеріали