Рецепт знаменитого торта «Шварцвальд»

Бестселер у світі десертів

«Одного погляду на цей десерт достатньо, аби закохатися у його шоколадну душу. Мова піде про “Шварцвальд” — неймовірно смачний торт родом з Німеччини. Пухкі шоколадні бісквіти, просочені цукровим сиропом із додаванням вишневого компоте та ніжний вершковий крем — ви тільки уявіть цю ніжність.Із часів своєї появи десь на початку ХХ сторіччя, “Шварцвальд” став неймовірно популярним у всьому світі. Його рецепт, як і рецепт торта “Тірамісу”, став бестселером. Натепер майже своїм рідним його вважають і в Австрії, і у Швейцарії, й навіть у деяких італійських регіонах.

У традиційному німецькому торті обов’язково має бути присутній “Кіршвассер” — вишневий лікер, що нагадує бренді. В іншому випадку німці будуть дуже обурені та навіть не назвуть такий торт “Шварцвальдом”. Але багато хто готує його з ромом або бренді, бо не завжди можна знайти той оригінальний лікер. Я теж пропоную не зациклюватись на цьому та просто приготувати смачнюче вишневе компоте. Бо головне у “Шварцвальді” — це передати чарівне поєднання вишні, гіркуватого шоколадного бісквіту та повітряного вершкового крему. І хоч приготування цього торта займе у вас чимало часу, але це точно того варте! Якщо у вас бракує часу, готуйте “Шварцвальд” не за один раз, а спечіть бісквіт і зробіть шоколадний крем заздалегідь. А наступного дня завершіть приготування», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати торт «Шварцвальд»

Інгредієнти:

Для бісквіта:

5 яєць

160 г цукру

140 г борошна

25 г темного какао-порошку

20 г вершкового масла (для змащування форми)

Для сиропу:

150 мл води

150 г цукру

25 мл лікеру (або коньяку)

Для компоте:

400 г вишні

50 г цукру

25 мл лікеру

30 г кукурудзяного крохмалю

Для шоколадного крему:

350 мл вершків (кондитерських)

100 г чорного шоколаду

Для вершкового крему:

250 мл вершків (кондитерських)

30 г цукрової пудри

Для прикрас:

100 г шоколаду

вишні до смаку

м`ята до смаку

Торт «Шварцвальд»: покроковий рецепт

Для бісквіта збийте 5 яєць зі 160 г цукру. Збивайте міксером на максимальній швидкості, доки маса не побіліє і не збільшиться в об`ємі в 3-4 рази — це приблизно 5 хвилин.

Додайте до збитих яєць 140 г борошна і 25 г какао-порошку. Обережно перемішайте лопаткою. Робіть це не дуже активно, інакше тісто може стати занадто рідким.

Дно форми для запікання застеліть листом пергаменту і змастіть 20 г вершкового масла. Викладіть тісто і трохи розрівняйте. Я використовував форму діаметром 22 см.

Якщо ви використовуєте звичайну духовку, випікайте бісквіт при 180 градусах 40-45 хвилин. Перевіряйте готовність дерев`яною шпажкою, вона повинна виходити з бісквіту сухою.

Для шоколадного крему поламайте в миску 100 г чорного шоколаду на дрібні частини. Бажано використовувати шоколад із вмістом какао не менше 70%.

Вилийте в сотейник 350 мл вершків. Прогрівайте до 80 градусів. Якщо у вас немає термометра, почекайте, поки над сотейником не з`явиться пара. Перелийте гарячі вершки у миску із шоколадом.

Перемішуйте до того часу, поки шоколад не розчиниться і консистенція не стане однорідною. Накрийте харчовою плівкою так, щоб вона торкалася крему. Поставте в холодильник до повного охолодження.

Для компоте викладіть в сотейник 400 г вишні (можна використовувати заморожену). Додайте 25 мл лікеру і 50 г цукру. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Розбавте 30 г кукурудзяного крохмалю в 50 мл холодної води і додайте до вишні. Знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, та відставте до повного охолодження.

Для цукрового сиропу всипте в сотейник 150 г цукру і влийте 150 мл води. Доведіть до кипіння і дочекайтеся повного розчинення цукру.

Зніміть з вогню, додайте 25 мл вишневого лікеру. Злегка перемішайте і залиште до повного охолодження.

Дістаньте з холодильника шоколадний крем і добре збийте його міксером до отримання пишної маси.

Для вершкового крему збийте 250 мл холодних вершків з 30 г цукрової пудри до стійких піків.

Готовий бісквіт повністю остудіть і потім розріжте поперек на три коржи.

Нижній корж бісквіта добре просочіть цукровим сиропом.

Потім щедро змастіть половиною шоколадного крему.

Поверх крему рівномірно розкладіть половину вишневого компоте. Накрийте другим коржем і повторіть процедуру із цукровим сиропом, залишками шоколадного крему і вишневого компоте.

Накрийте третім коржем, попередньо просоченим з боку зрізу цукровим сиропом, і акуратно притисніть, щоб торт вийшов рівним і красивим.

Промажте шви і верхівку торта вершковим кремом. Якщо залишився крем, прикрасьте їм поверхню торта. Вилийте крем у кулінарний мішок і відсадіть красиві фігурки.

Якщо є бажання, натріть зверху на торт трохи шоколаду, викладіть кілька вишеньок і листочки м`яти.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали