Голубці з білими грибами у духовці

Дивовижно смачна вечеря без м’яса

«Голубці готують практично в усьому світі, лише називають по-різному. У Німеччині — це капустяні ковбаски, в Америці — капустяні роли, у Франції — фарширована капуста. Крім безлічі назв існує й безліч рецептів. В Україні традиційно пісні голубці з овочами та крупою готують на Святвечір. А на Різдво, коли піст закінчився, готують голубці з м’ясом або овочеві з додаванням вершкового масла та соусом зі сметани», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати голубці з грибами

Складові:

Для голубців:

1 середня капустина

100 г білих грибів (свіжих чи заморожених)

50 г сушених білих грибів

200 г рису

150 г вершкового масла

2 цибулини

3 зубки часнику

сіль та перець до смаку

Для соусу:

500 мл відвару із сухих грибів

200 г сметани

1 ч. л. борошна

сіль до смаку

Голубці з білими грибами у духовці: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування голубців з білими грибами. Якщо у вас заморожені гриби, попередньо розморозьте їх.

Візьміть сотейник, всипте в нього 200 г рису та промийте до чистої води. У мене круглозернистий рис. Після цього залийте крупу 400 мл води і додайте сіль до смаку. Варіть 5 хвилин після закипання на середньому вогні, а потім накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин, щоб рис увібрав рідину.

Візьміть білокачанну капусту і виріжте качан.

У великій каструлі закип’ятіть воду, добре наколіть капусту виделкою, щоб вона трималася, і опустіть у воду. Верхні листи мають стати прозорими — відразу їх знімайте з капустини, щоб вони не переварилися. Капустяні листи викладайте на обробну дошку. Якщо є товсті прожилки, трохи відбийте їх кухонним молотком або зріжте ножем.

Поки капустяні листи остигають, переходьте до приготування начинки. Візьміть 50 г сушених білих грибів, добре помийте, а потім залийте 600 мл окропу і варіть протягом 10 хвилин після закипання. Якщо у вас великі гриби, наріжте їх шматками. Відвар процідіть і залиште — на його основі готуватимете соус для голубців.

Поки гриби варяться, візьміть 2 цибулини і дрібно наріжте, а також подрібніть 3 зубки часнику і наріжте довільними шматочками 100 г білих грибів.

Розігрійте сковороду із 75 г вершкового масла й обсмажте цибулю з часником. Потім додайте білі гриби та відварені сухі гриби. Останні нададуть голубцям більш насиченого аромату. Готуйте овочеву засмажку протягом 5-7 хвилин.

З’єднайте рис із овочевою засмажкою, додайте сіль та перець до смаку. Усі інгредієнти добре перемішайте.

Візьміть капустяний лист, викладіть начинку і загорніть голубець.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і загортайте начинку в листя капусти. Голубці викладайте у форму для запікання, змащену 75 г вершкового масла.

Переходьте до приготування соусу для голубців. У мисці з’єднайте 500 мл відвару білих грибів, 200 г сметани та 1 ч. л. борошна. Посоліть, поперчіть до смаку і добре перемішайте.

Залийте голубці сметанно-грибним соусом.

Голубці накрийте фольгою та поставте запікатися на 60 хвилин за температури 180 градусів.

Реклама

Популярні матеріали

Один крем для чутливої шкіри, який допомагає пережити холодний...


Обираємо аромат на зиму 2025/26: новинка від парфумерного бренду з...


Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних...


Читайте також
Популярні матеріали