Сьогодні ми приготуємо дуже смачний та корисний перекус — фокачу з песто, рікотою та редискою. Ця небанальна італійська страва здивує і дітей, і дорослих, і допоможе зберегти відчуття ситості надовго.
Інгредієнти:
250 г хлібного тіста
200 г сиру рікота
2 ст.л. оливкової олії першого віджиму
10 редисок
10 листочків свіжого базиліка
40 г пармезану
1 ст. л. кедрових горіхів
1 зубчик часнику
4 ст. л. оливкової олії
Приготування:
Купіть тісто для хліба напередодні і покладіть його на ніч у холодильник.
Того ж дня промийте базилік і видаліть листя. Підсмажте кедрові горіхи на сухій сковороді. Очистить часник від лушпиння.
Покладіть всі інгредієнти для песто в чашу блендера і змішайте до однорідного соусу.
Розігрійте духовку до 250 °C. Розкачайте тісто на присипаній борошном робочій поверхні та виріжте 2 диски діаметром 20 см. Змастіть їх оливковою олією і поставте в духовку на 10 хвилин.
Після цього розподіліть песто на коржі, покришіть рікоту і посипте дрібно нарізаною редискою. Посоліть, поперчіть, наріжте клиночками та подайте на стіл.