Літо — сезон швидких рецептів та страв, які можна взяти із собою на пікнік. Сьогодні разом з українською фудблогеркою Яною Станішевською готуємо фантастичну закуску з креветками.
Нам необхідно:
10 креветок
200 г тіста листкового
5 шматочків бекону
1 жовток
10 мл молока
сіль та кунжут — за бажанням
Готуємо закуску:
Креветки я купила готові, але заморожені. Звечора їх поклала в холодильник, а зранку вони вже були готові для приготування страви.
Бекон розрізаємо на половинки вздовж, щоб були тоненькі смужки. Тісто так само: ледь його розкачуємо та нарізаємо стрічками по 1 см завширшки. Обмотуємо кожну креветку беконом, а потім зверху тістом. Усе викладаємо на пергамент, змащуємо нашу закуску жовтком, змішаним з молоком, а зверху за бажанням присипаємо сіллю та кунжутом.
Випікаємо 12-15 хвилин за 190°C. Готово! Я ще подумала, що можна було б присипати зверху просто пармезаном або бекон замінити на сир, але це вже деталі. Смачного!