Слабосолоний лосось — популярний інгредієнт безлічі страв. Його додають до боулів, тостів і салатів. Ось чому дуже незайвим буде опанувати навички його самостійного засолювання. До того ж ця процедура вельми проста і не займає багато часу.
Рецепт слабосолоного лосося
Інгредієнти для приготування слабосолоного лосося:
Лосось (філе) — 1,5 кг
Цукор — 4 ст. л.
Сіль морська харчова (велика) — 4 ст. л.
Перець (чорний подрібнений) — 1 ч. л.
Перець (рожевий) — 1 ч. л.
Свіжий кріп — 10 гілочок
Спосіб приготування:
- Філе лосося вимийте та обсушіть.
- Розріжте вздовж на 2 частини.
- Змішайте цукровий пісок, сіль і перець.
- Вимийте та обсушіть кріп.
- Покладіть філе у відповідну за розміром місткість.
- Поверх викладіть суміш із цукру, солі та перцю, посипте зеленню кропу, потім викладіть ще один шар цукру, солі та перцю.
- Покладіть зверху другий шматок філе.
- Закрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник мінімум на 6 годин.