Елементарний рецепт шоколадного брауні з апельсиновою цедрою

Один із найпростіших десертів, які тільки можна уявити

«Комусь цей рецепт може здатися складним, але запевняю вас, що шоколадний брауні — одна з найпростіших випічок, які тільки можна уявити. Класичний рецепт шоколадного брауні я вирішив доповнити ароматною цедрою апельсина та хрустким горіховим праліне. Вийшло ідеально! Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою до своєї кулінарної книги», — розповідає Євген Клопотенко.

Як приготувати шоколадний брауні з апельсиновою цедрою

Інгредієнти:

150 г чорного шоколаду

50 г борошна

100 г цукру

10 г какао

цедра одного апельсина

80 г вершкового масла

5 г розпушувача для тіста

3 яйця

Для праліне:

30 г цукру

100 г волоських горіхів

Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою та праліне: покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад і масло на водяній бані. Перемішайте до однорідної консистенції. Відставте убік і дайте охолонути.

2. У глибокій місткості збийте яйця з цукром, доки маса не стане щільною та однорідною.

3. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем та порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.

4. Введіть шоколадну суміш у яєчну суміш і обережно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.

5. Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть її вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте охолонути повністю, не виймаючи з форми.

6. Приготуйте горіхове праліне. Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися ними дерев`яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і зачекайте, поки він не перетвориться на карамель. Постійно помішуйте. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шмат пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і злегка розкотіть качалкою — повинен вийти товстий млинець. Дайте охолонути та покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.


Реклама

Популярні матеріали

Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з...


Читайте також
Популярні матеріали