«Чи любите ви випічку з гарбузом? Впевнений, що ви відповісте «так», якщо хоч раз спробуєте шматочок цього найніжнішого гарбузового пирога із сиром. По-перше, це дуже смачно, і навіть ті мої знайомі, яким не дуже подобається гарбуз, їли його з великим задоволенням. По-друге, він дуже простий, вам навіть не доведеться поратися з тістом, тому що основа для пирога робиться із подрібненого печива. Не пиріг, а одне задоволення!» — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати гарбузовий пиріг з сиром
Інгредієнти для пирога
500-600 г гарбуза
350 г сиру не менше 9% жирності
1 ч. л. кориці
100 г цукру
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
2 яйця
300-350 г цукрового печива
150-170 г вершкового масла
Гарбузовий пиріг із сиром: покроковий рецепт
Запечіть у духовці 500-600 г гарбуза за температури 200 градусів протягом 30-40 хвилин (залежно від сорту). М`якота має стати дуже м`якою. Дайте гарбузу трохи охолонути та перекладіть його в чашу блендера.
Перебийте гарбуз за допомогою блендера до однорідної консистенції. У цей час у великій чаші перебийте 350 г сиру зі 100 г цукру, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю та 2 яйцями.
Потім додайте до сирної маси гарбузове пюре і перемішайте до однорідності.
Вимийте і добре обсушіть чашу блендера, покладіть у неї 300-350 г цукрового печива і перебийте крихту.
Додайте до крихти 150-170 г розм`якшеного вершкового масла. Для зручності його можна попередньо нарізати на кубики.
Ретельно перемішайте крихту печива з маслом, щоб вийшла однорідна пластична маса. Вона може трохи розсипатися, але тут немає нічого страшного, головне, щоб печиво добре перемішалося з маслом.
Викладіть масляну крихту у форму для запікання і добре утрамбуйте руками або склянкою. Важливо також добре сформувати борти форми.
Наповніть форму гарбузово-сирною масою і випікайте 40-50 хвилин за 180°C. Готувати — це просто!