«Запечена картопля з айвою — це чудова альтернатива традиційній картоплі в духовці. Це поєднання мені здається набагато цікавішим, ніж картопля із часником. Легка кислота айви, помірна гострота цибулі та тонкий аромат чебрецю надають запеченій картоплі абсолютно нове звучання. Ви маєте обов’язково це спробувати», — запевняє Євген Клопотенко.
Як приготувати картопля з айвою
Складові:
800 г картоплі
400 г айви
2 червоні цибулини
3 ст. л. оливкової олії
2-3 гілочки чебрецю
сіль до смаку
Запечена картопля з айвою: покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Картоплю очистьте, вимийте та наріжте великими скибками.
Айву розріжте на скибки такого ж розміру, як картопля. Червону цибулю очистьте від лушпиння і крупно наріжте.
Змішайте у великій посудині всі інгредієнти, додайте гілочки чебрецю, сіль та оливкову олію. Добре перемішайте і викладіть на деко, застелене пергаментом. Запікайте у духовці протягом 30-35 хвилин.