«На порядку денному — булочка з чорницями. Це не зовсім звичайна здоба, до якої ми звикли, а мокра. Буває мокрий кекс, а тут булочка», — розповідає food-блогерка Яна Станішевська.
Нам знадобиться:
350 г борошна (+/– 50 г) — дивіться по тісту
150 г маскарпоне
2 жовтки
50 г цукру
250 мл молока
11 г сухих дріжджів
50 г вершкового масла
100 г лохини або чорниці (у мене заморожена була)
50 г цукрової пудри
Instagram: @stanishevska
Готуємо булочку
Починаємо з тіста. Робимо опару.
У тепле молоко всипаємо дріжджі, 1 ст. ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Все перемішуємо і ставимо на 15 хвилин у тепле місце. Опара готова.
Далі замішуємо тісто. В опару додаємо жовтки, збиті з цукром, решту борошна та розтоплене масло. Вимішуємо тісто хвилин 5. Знову ставимо його в тепле місце на 30–40 хвилин, поки не збільшиться удвічі або втричі.
Готове тісто розкачує качалкою завтовшки 1 см.
Я обрізаю тісто за шириною моєї форми для випічки. Повинен вийти прямокутник. Одну половину змащуємо начинкою (начинка — це марскарпоне, чорниця та цукрова пудра, перемішані виделкою), а другою частиною накриваємо. Далі розрізаємо на смужки і скручуємо. Це складно описати — ви ніби гортаєте карусель.
Готовий рулет перекладаємо у форму та даємо підійти 15 хвилин. Змащуємо верх рулета розтопленим вершковим маслом або жовтком із краплею молока (це все для гарної скоринки) і ставимо випікати.
Випікаємо 25-30 хвилин за температури 180 ⁰С у звичайній духовці. Смачного!