Дуже смачна волога булочка з чорницею та маскарпоне

Готуємо з food-блогеркою Яною Станішевською

«На порядку денному — булочка з чорницями. Це не зовсім звичайна здоба, до якої ми звикли, а мокра. Буває мокрий кекс, а тут булочка», — розповідає food-блогерка Яна Станішевська.

Нам знадобиться:

350 г борошна (+/– 50 г) — дивіться по тісту

150 г маскарпоне

2 жовтки

50 г цукру

250 мл молока

11 г сухих дріжджів

50 г вершкового масла

100 г лохини або чорниці (у мене заморожена була)

50 г цукрової пудри

Instagram: @stanishevska

Готуємо булочку

Починаємо з тіста. Робимо опару.

У тепле молоко всипаємо дріжджі, 1 ст. ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Все перемішуємо і ставимо на 15 хвилин у тепле місце. Опара готова.

Далі замішуємо тісто. В опару додаємо жовтки, збиті з цукром, решту борошна та розтоплене масло. Вимішуємо тісто хвилин 5. Знову ставимо його в тепле місце на 30–40 хвилин, поки не збільшиться удвічі або втричі.

Готове тісто розкачує качалкою завтовшки 1 см.

Я обрізаю тісто за шириною моєї форми для випічки. Повинен вийти прямокутник. Одну половину змащуємо начинкою (начинка — це марскарпоне, чорниця та цукрова пудра, перемішані виделкою), а другою частиною накриваємо. Далі розрізаємо на смужки і скручуємо. Це складно описати — ви ніби гортаєте карусель.

Готовий рулет перекладаємо у форму та даємо підійти 15 хвилин. Змащуємо верх рулета розтопленим вершковим маслом або жовтком із краплею молока (це все для гарної скоринки) і ставимо випікати.

Випікаємо 25-30 хвилин за температури 180 ⁰С у звичайній духовці. Смачного!

 


Реклама

Популярні матеріали

Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Читайте також
Популярні матеріали