«Сьогодні готуємо дуже смачну запечену рибу з лимоном та розмарином. Цей рецепт дуже простий. Я навіть побоююся, що він буде вам нецікавий. Може, так і є. А може, саме зараз хтось шукає щось таке рибне і легке», — ділиться думками food-блогерка Олена Сагун .
Instagram: @elena_sagun
Інгредієнти
- 2 сибаси (він же лаврак) або 2 доради (почищені, звісно)
- 2 середніх лимони
- 2-4 гілочки свіжого розмарину (кількість залежить від розміру гілочок)
– сіль та перець за смаком
– трохи оливкової олії.
Готуємо
По обидва боки риби робимо по 3-4 глибоких надрізи. Солимо рибу, намагаючись, щоб сіль потрапила до розрізів. Злегка посипаємо перцем. Нарізаємо лимон часточками завтовшки приблизно по 0,5 см.
Беремо деко, застеляємо його фольгою або папером для випічки, на фольгу (або папір) викладаємо часточки лимона близько одна до одної (це буде «подушка», на яку ми потім покладемо рибу). Попередньо відкладаємо убік 6 або 8 скибочок, щоб прикрасити рибу.
Кладемо рибу на лимонну «подушку», вставляємо часточки лимона в розрізи, як показано на фото. До черевець риб вкладаємо гілочки розмарину. Зверху класти розмарин необов’язково, це я зробила для фото. Збризкуємо рибу невеликою кількістю оливкової олії та ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.
Готову рибу дістаємо й одразу ж подаємо. Найчастіше я подаю її з картопляним пюре або з запеченою картоплею (нарізаю часточками та запікаю разом із рибою, поклавши поруч на деко).
⠀