Їжа повинна бути не лише смачною, а й різноманітною. Впоратись з таким завданням довгі сім тижнів Великого посту досить складно. Ми пропонуємо урізноманітнити пісне меню корисною та смачною випічкою. Будьте певні, рецепти настільки достойні, що ви з задоволенням готуватимете їх і після посту.
Шоколадне брауні
Важко уявити, як без масла, яєць та шоколаду можна приготувати смачне брауні. Але при наявності мінімуму інгредієнтів та фантазії цей десерт може бути вишуканим.
Взяти:
120 гр борошна: смак буде багатшим, якщо комбінувати різне борошно — звичайне, вівсяне, житнє, цільнозернове;
100‒150 гр цукру: якщо будете додавати будь-які солодкі інгредієнти (цукати, банани, мед), візьміть цукру менше;
50 мл олії;
150 мл води;
0,5 ч. л. порошку для випічки;
3 ст. л. какао.
Просіяти та змішати сухі інгредієнти, додати олію та воду. Це базовий рецепт. Далі можна експериментувати: цукати, карамелізовані яблука, горіхи, ізюм, вишні, в’ялена журавлина, грильяж, шматочки чорного шоколаду, червоний перець та навіть розмарин. Замість води додайте ананасовий сік. Посипте зверху арахісом — він апетитно підсмажиться в духовці.
Випікати при 180° 15‒20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Автор: Софія Карпенко