Десерт до посту: готуємо шоколадний брауні

Швидкий і дуже смачний рецепт

Їжа повинна бути не лише смачною, а й різноманітною. Впоратись з таким завданням довгі сім тижнів Великого посту досить складно. Ми пропонуємо урізноманітнити пісне меню корисною та смачною випічкою. Будьте певні, рецепти настільки достойні, що ви з задоволенням готуватимете їх і після посту.

Шоколадне брауні

Важко уявити, як без масла, яєць та шоколаду можна приготувати смачне брауні. Але при наявності мінімуму інгредієнтів та фантазії цей десерт може бути вишуканим.

Взяти:

120 гр борошна: смак буде багатшим, якщо комбінувати різне борошно — звичайне, вівсяне, житнє, цільнозернове;

100‒150 гр цукру: якщо будете додавати будь-які солодкі інгредієнти (цукати, банани, мед), візьміть цукру менше;

50 мл олії;

150 мл води;

0,5 ч. л. порошку для випічки;

3 ст. л. какао.

постная выпечка кекс

Просіяти та змішати сухі інгредієнти, додати олію та воду. Це базовий рецепт. Далі можна експериментувати: цукати, карамелізовані яблука, горіхи, ізюм, вишні, в’ялена журавлина, грильяж, шматочки чорного шоколаду, червоний перець та навіть розмарин. Замість води додайте ананасовий сік. Посипте зверху арахісом — він апетитно підсмажиться в духовці.

Випікати при 180° 15‒20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

 

Автор: Софія Карпенко


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали