Прості десерти без випікання — знахідка для сучасної господині, яка має в щоденнику десятки завдань. Сьогодні готуємо шоколадні брауні, які не потрібно випікати у духовці.
Щоб приготувати 16 невеликих брауні, знадобляться:
• 1 повна склянка подрібнених крекерів (від 8 до 10 штук)
• 1/2 склянки подрібненого підсмаженого фундука
• 1/4 склянки какао-порошку
• 1/2 ч. л. солі
• 3/4 склянки згущеного молока із цукром
• 100-110 г гірко-солодкого чорного шоколаду
Готуємо брауні:
Викладіть 20-сантиметрову квадратну форму для випікання двома перехрещеними смужками пергаменту або вощеного паперу так, щоб довгі краї їх звисали з боків форми. Злегка змастіть форму олією.
У великій мисці змішайте крекери, фундук, какао та сіль. Влийте молоко. За бажанням ви можете встановити миску в каструлю з теплою водою, щоб полегшити процес перемішування та розчинення інгредієнтів у молоці.
Додайте в суміш розтоплений шоколад і ретельно перемішайте, а потім перелийте суміш у заздалегідь підготовлену форму. Накрийте шматком поліетиленової плівки і сильно натисніть на форму для випікання.
Охолоджуйте суміш протягом не менше 1 години, поки вона не затвердіє достатньо, щоб її можна було розрізати. Підніміть пергаментний папір, щоб дістати брауні з форми. Наріжте готову шоколадну масу маленькими квадратиками. Так брауні будуть м’якими, але цілком щільними за консистенцією.
Шоколадні тістечка, що залишилися, зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику протягом не більше 5 днів.