«Чому пшоно на розвантажувальні дні є добрим варіантом? Пшоняна крупа містить багато вітамінів і мінералів, завдяки яким організм отримує велику порцію корисних речовин. Тому детокс із пшона не тільки ефективний, але й безпечний для організму.
Пшоно не містить глютену, дозволяє ретельно очистити кишківник, є прекрасним джерелом вітамінів В1, В2 і В6, а також заліза, міді та кремнію. Воно також містить велику кількість «омолоджуючого» вітаміну Е і лецитину, позитивно впливає на травну систему і кислотно-лужний баланс організму (pH)», — каже food-блогер Ганна Пундак.
⠀
Варіант сніданку:
Пшоно з журавлиною
100 г пшона
400 мл кокосового молока
1 ст.л. ксилітолу
1 ч.л. ванільного екстракту
Щіпка солі
Щіпка меленого кардамону (або 2 стручки)
⠀
Джем з журавлини
100 г журавлини (свіжої або мороженої)
2 ст.л. ксилітолу
4 ст.л. води
⠀
Приготування:
Промити пшоно кілька разів, поки вода не стане прозорою. Перелити в невелику каструлю, додати половину кокосового молока (200 мл), ксилітол, ваніль, сіль, кардамон і накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму, варити до готовності (18-20 хв).
Після, додати решту молока, перемішати і довести до кипіння. Готово.
Оскільки, каша має здатність сильно загустіти, до неї можна додати ще молоко для отримання бажаної консистенції.
⠀
Джем:
Промиту журавлину помістити в невелику каструлю, додайте ксилітол, накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 2-3 хв, більшість ягід має потріскати.
Додати воду і варити ще 2 хв. Готово.