Ідеальний detox-сніданок: пшона каша з журавлиною

Готуємо з food-блогером Ганною Пундак

«Чому пшоно на розвантажувальні дні є добрим варіантом? Пшоняна крупа містить багато вітамінів і мінералів, завдяки яким організм отримує велику порцію корисних речовин. Тому детокс із пшона не тільки ефективний, але й безпечний для організму.


Пшоно не містить глютену, дозволяє ретельно очистити кишківник, є прекрасним джерелом вітамінів В1, В2 і В6, а також заліза, міді та кремнію.  Воно також містить велику кількість «омолоджуючого» вітаміну Е і лецитину, позитивно впливає на травну систему і кислотно-лужний баланс організму (pH)», — каже food-блогер Ганна Пундак.

Варіант сніданку:

Пшоно з журавлиною

100 г пшона
400 мл кокосового молока
1 ст.л. ксилітолу
1 ч.л. ванільного екстракту
Щіпка солі
Щіпка меленого кардамону (або 2 стручки)


Джем з журавлини

100 г журавлини (свіжої або мороженої)
2 ст.л. ксилітолу
4 ст.л. води


Приготування:

Промити пшоно кілька разів, поки вода не стане прозорою. Перелити в невелику каструлю, додати половину кокосового молока (200 мл), ксилітол, ваніль, сіль, кардамон і накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму, варити до готовності (18-20 хв).

Після, додати решту молока, перемішати і довести до кипіння. Готово.

Оскільки, каша має здатність сильно загустіти, до неї можна додати ще молоко для отримання бажаної консистенції.

Джем:

Промиту журавлину помістити в невелику каструлю, додайте ксилітол, накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 2-3 хв, більшість ягід має потріскати.

Додати воду і варити ще 2 хв. Готово.

 

Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали