Ідеальний detox-сніданок: пшона каша з журавлиною

Готуємо з food-блогером Ганною Пундак

«Чому пшоно на розвантажувальні дні є добрим варіантом? Пшоняна крупа містить багато вітамінів і мінералів, завдяки яким організм отримує велику порцію корисних речовин. Тому детокс із пшона не тільки ефективний, але й безпечний для організму.


Пшоно не містить глютену, дозволяє ретельно очистити кишківник, є прекрасним джерелом вітамінів В1, В2 і В6, а також заліза, міді та кремнію.  Воно також містить велику кількість «омолоджуючого» вітаміну Е і лецитину, позитивно впливає на травну систему і кислотно-лужний баланс організму (pH)», — каже food-блогер Ганна Пундак.

Варіант сніданку:

Пшоно з журавлиною

100 г пшона
400 мл кокосового молока
1 ст.л. ксилітолу
1 ч.л. ванільного екстракту
Щіпка солі
Щіпка меленого кардамону (або 2 стручки)


Джем з журавлини

100 г журавлини (свіжої або мороженої)
2 ст.л. ксилітолу
4 ст.л. води


Приготування:

Промити пшоно кілька разів, поки вода не стане прозорою. Перелити в невелику каструлю, додати половину кокосового молока (200 мл), ксилітол, ваніль, сіль, кардамон і накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму, варити до готовності (18-20 хв).

Після, додати решту молока, перемішати і довести до кипіння. Готово.

Оскільки, каша має здатність сильно загустіти, до неї можна додати ще молоко для отримання бажаної консистенції.

Джем:

Промиту журавлину помістити в невелику каструлю, додайте ксилітол, накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 2-3 хв, більшість ягід має потріскати.

Додати воду і варити ще 2 хв. Готово.

 

Реклама

Популярные материалы

Все, що потрібно знати про суд Джонні Деппа та Ембер Герд


Поліція затримала жінку, яка ввімкнула сирену повітряної тривоги...


Княгиня Шарлін публічно прокоментувала чутки про розлучення із...


Читайте також
Популярні матеріали