Паска — головний атрибут великоднього столу, який має сакральне значення. Висока і гарна паска символізувала щастя і добробут. Наші предки готували її з борошна найвищого ґатунку та додавали близько 20 яєць, поєднували з ваніллю, корицею та родзинками. Процес випікання був наповнений сенсами та віруваннями, а від того проходив в особливій атмосфері: присутнім заборонялося стукати дверима, розмовляти чи навіть проходити повз піч.
До радості багатьох, сьогодні зовсім не обов’язково випікати паску, аби прикрасити великодній стіл. Ресторани, кондитерські та пекарні по всій Україні пропонують свої вироби. Сьогодні ми підготували для вас добірку найкращих із них.
Good Bread From Good People
Instagram: @goodbread_fromgoodpeople
Honey
Instagram: @honey_cafe
100 років тому вперед
Instagram: @100rokivtomuvpered
Odesa
Instagram: @odesarest
Бути Sofie
Instagram: @etre.sofie
Bakehouse
Instagram: @bakehouse_bh
Baker Street
Instagram: @bakerstreetbakery
NAMELAKA
Instagram: @namelaka.kyiv
Zigzag Cafe
Instagram: @cafe_zigzag
Milk Bar
Instagram: @milkbarkyiv
Art Eclair
Instagram: @eclair_littleartwork
Bassano Ristorante
Instagram: @bassano_ristorante