8 МАЛЬОВНИЧИХ КУТОЧКІВ АВСТРІЇ, КУДИ ВАМ...

ЕЩЕ ОДНО РОСКОШНОЕ ПЛАТЬЕ АНИ ТЕЙЛОР-ДЖОЙ ДЛЯ...

5 НАЙМОДНІШИХ СЕРІАЛІВ, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОПУСТИТИ...

10 ВИХОДІВ КІМ КАРДАШ’ЯН І КАНЬЄ ВЕСТА, ЯКІ...

ВАЖЕН ЛИ ШТАМП В ПАСПОРТЕ ИЛИ ГРАЖДАНСКИЙ БРАК...

Бісквіт королеви Вікторії

Улюблений десерт королівської родини

Рейтинг статьи / 0
3 5 12

Уже понад 200 років члени британської королівської родини обожнюють десерт, який був особливо популярним в епоху правління королеви Вікторії (1837-1901).

Королева була одним із найуспішніших правителів Англії. Протягом її правління країна досягнула культурного і промислового процвітання. До того ж Вікторія була щасливою в особистому житті — більше 20 років вона прожила у шлюбі із принцом Альбертом і залишила короні аж дев’ять спадкоємців.

Відомо, що Її Величність була ще тою гурманкою! Під час пізнього сніданку або 5-годинного чаювання Вікторія просила подавати її улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками. З того часу страва стала неймовірно популярною у Британії. Уже понад 200 років британці надають перевагу полунично-вершковому бісквіту і не готові зраджувати йому з іншими десертами.

Пропонуємо приготувати популярне тістечко у себе вдома і потішити рідних королівським десертом. Для цього вам знадобиться всього 30 хвилин часу і гарний настрій. Нумо готувати!

Бісквіт королеви Вікторії

Інгредієнти (для 5-6 порцій):

  • Вершкове масло 250 г
  • Цукор 250 г
  • Борошно 250 г
  • Розпушувач 8 г
  • Яйця 4 шт.
  • Цедра лимона
  • Ванільний екстракт 2 ч. л.
  • Малина
  • Полуничне варення
  • Збиті вершки або маскарпоне

Приготування:

1.У глибокій посудині змішати вершкове масло і цукор. Збити міксером до появи однорідної суміші.

2.Додати яєць і збивати ще протягом однієї хвилини.

3.Додати борошно, розпушувач, ваніль і цедру лимона. Тісто готове!

4.Змастити форму для випікання вершковим маслом і заповнити тістом. Запікати при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.

5.Готовий корж залишити охолонути. Потім розрізати на дві рівні частини.

6.У глибокій мисці з`єднати джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси. Помастити готовим ягідним кремом коржі.

7. Верхній корж змастити вершками або маскарпоне.

8. Прикрасьте десерт свіжими ягодами і цукровою пудрою. Смачного!

8 мальовничих куточків Австрії, куди вам захочеться повернутися

Завтрак за 15 минут: гречка с томатами и колбасками

Фаршированный омлетом перец: пошаговый рецепт вкусного завтрака

Еще одно роскошное платье Ани Тейлор-Джой для церемонии «Золотой глобус 2021»

«Золотой глобус» для принцессы Дианы

5 наймодніших серіалів, які ви могли пропустити