Брауні з вишнями та маком: незвичний рецепт американського десерту

Знаменитий шоколадний пиріг з українськими акцентами

«Хрумкий зовні та тягучий всередині, брауні просто створений для того, щоб завоювати світ. Так і склалося: десерт виник в Америці, але зараз його можна замовити в багатьох закладах харчування по всьому світу. Традиційно брауні готують великим шматком, а потім розрізають на однакові порційні квадрати. Але тепер можна зустріти й інші форми його подачі, як-от у вигляді кексу, торта чи тістечка.

У брауні немає незвичних інгредієнтів, зазвичай це борошно, шоколад, вершкове масло та цукор. Річ у їхній кількості та черговості додавання. Радимо перед подачею трошки розігріти брауні в мікрохвильовій печі. Тягуча начинка тане ще більше, і це неймовірно смачно», — радить Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування брауні з вишнями та маком

Для приготування брауні оберіть справжній чорний шоколад. Він має насичений смак, і це в цілому відобразиться на десерті. Вишні використовуйте свіжі, заморожені чи цілі консервовані. Кісточки можна залишити або вийняти, бо без них брауні зручніше вживати. Вершкове масло бажано використовувати найвищої жирності — 82,5%. А цедру лимона за бажанням замініть цедрою апельсина.

Як приготувати брауні з вишнями та маком

Інгредієнти:

220 г темного шоколаду (не менше 73% какао)

75 г пшеничного борошна 

150 г цукру 

1 ст. л. какао 

1 лимон (цедра)

150 г вершкового масла (82,5%)

1 ч. л. розпушувача 

5 яєць

200 г вишень (свіжі або заморожені)

3 ст. л. маку 

1/4 ч. л. солі 

Брауні з вишнями: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для брауні з вишнями та маком. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх у сотейнику, аби зайва рідина стекла. Те саме з консервованими. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Зробіть парову баню. У нижній каструлі має бути стільки води, щоб верхня миска не торкалася її. Викладіть у миску 220 г чорного шоколаду та додайте 150 г вершкового масла (82,5%). Інгредієнти повинні розтопитися та об’єднатися. Як тільки це станеться, зніміть миску з парової бані.

В іншу миску вбийте 5 яєць, додайте 150 г цукру та 1/4 ч. л. солі. Змішайте віничком до об’єднання, але не треба сильно збивати. На цьому етапі можуть залишитися крупинки цукру, та це нормально.

У миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.

Тонкою цівкою вливайте суміш із розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.

Всипте 75 г пшеничного борошна, 1 ст. л. какао та 1 ч. л. розпушувача. Перемішайте віничком.

Всипте 3 ст. л. маку та знову добре перемішайте.

Додайте 200 г вишень та перемішайте все силіконовою лопаткою.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером та влийте шоколадну суміш. Поставте випікатися на 35 хвилин за температури 180 градусів у режимі конвекції. Якщо такого немає, вмикайте режим верхнього та нижнього нагріву.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали